Alınan switchler ile PCB uyumlu mu?

Hocam tam o kadar gurme değilim. Ben Redragon'umun yanında gelen kırmızı switch'lere lube yaptım, kasa için pcb arkası falan hep modlu. O-ring takılı ve etine dolgun bir PBT keycaps seti ile birlikte kullanıyorum. O nedenle harika ses elde ettim düşük kalite switch'lerle bile. Farklı modelleri deneyimleme fırsatım olmadı ama Youtube'da milyon tane karşılaştırma kıyaslama ve test videosu var. İnceleyin derim. Mavi olduğu sürece o click sesi maalesef olacak. Kırmızı ile devam edin derim olabildiğince. Yetmediği yerde sık kullanmadığınız tuşlarda mavi kullanırsınız.

Eki Görüntüle 2232420
Keycap linki var mı hocam çok güzel görünüyor.

Keycap linki var mı hocam çok güzel görünüyor.

Şu an hayli ucuzlamış. Kaçırma derim. Ben bile indirimli haliyle 1160'a almıştım. Şu an vergi vs dahil 800 küsüre geliyor. Üzüldüm :D

Yalnız pardon. Baktım da benimki olan BOW model yine 1000 küsüre geliyormuş. Ben diğer modeli görmüşüm. Ama yine de şöyle söyleyeyim,i 2-3 bin liralık keycapslere kafa tutar. Hem malzeme kalınlığı hem boya ıkalitesi hem de çokça tuş seçeneği olması harika. Ayrıca tüm tuşlar aynı yükseklik ve formda. Yani dilediğin sırada dilediğin şekilli tuşu da takabilirsin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Bugün yeni klavye aldım. Klavyede yay sesi çok fazla olduğu için yeni switch siparişi vermiştim. Uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Klavyem Redragon K530Pro Outemu brown switch. Aldığım switchler holyy panda switch. %85 indirim ile 50 tanesini 100 TL'ye aldım. Klavye 5 pin sanırım. Fotoğraftakinin aynısı.

@OxGyEn

Uymayacak switchler. Ayni klavyede gateron milky yellow switchlerle sorun yasadim ben de. Cozumu var aslinda ama biraz ugrastirici. Outemu switchlerin top ve bottom housingleri ve gateron yellowlarin spring ve stemlerini kullandim. Lube olarak superlube kullanmistim. İnceki konularda duruyordur, mesajlar aratirsan cikar.

5 pin 3 pin olayina da takilma. 3pin klavyede 5pin switch kullanmak istersen ekstra iki plastik pini kesersin olur biter.

Keycap konusunda da yukaridaki tarzda dye sub pbt keycapler genellikle guzel oluyor. Alirken klavyenin layoutuna (ozellikle bottom row ve enter/capslock/space tuslarina) dikkat etmek gerek.

Uymayacak switchler. Ayni klavyede gateron milky yellow switchlerle sorun yasadim ben de. Cozumu var aslinda ama biraz ugrastirici. Outemu switchlerin top ve bottom housingleri ve gateron yellowlarin spring ve stemlerini kullandim. Lube olarak superlube kullanmistim. İnceki konularda duruyordur, mesajlar aratirsan cikar.

5 pin 3 pin olayina da takilma. 3pin klavyede 5pin switch kullanmak istersen ekstra iki plastik pini kesersin olur biter.

Keycap konusunda da yukaridaki tarzda dye sub pbt keycapler genellikle guzel oluyor. Alirken klavyenin layoutuna (ozellikle bottom row ve enter/capslock/space tuslarina) dikkat etmek gerek.
Benim paylaştığımda özellikle ileride klavye değiştirirsem diye hemen hemen her türlü klavyeye uyumlu seçenekleri olmasına dikkat ettim. Tabi büyük Enter da olsaydı keşke içerisinde harika olurdu.

Guzelmis keycapler. Bende de su an gmk metropolis ve gmk carbon dye sub pbt klonlari ve ma blue cat keycapler var.
Biara da renksizlikten sıkılıp bunları almıştım. Ama tabii ki Japon MOA profil olanlar çok harikalar.

77.jpg

Hocam profiliniz görüntülenemiyorki konunun linkini atabilir misiniz bide ben bu switchleri pcbye hiçmi takamam, top ve bottom kısmı neresi oluyor switchte

@Light Yagami hocam yardımcı olabilir misiniz

Uymayacak switchler. Ayni klavyede Gateron milky yellow switchlerle sorun yasadim ben de. Çözümü var aslinda ama biraz ugrastirici. Outemu switchlerin top ve bottom housingleri ve Gateron yellowlarin spring ve stemlerini kullandim. Lube olarak superlube kullanmistim. İnceki konularda duruyordur, mesajlar aratirsan cikar.

5 pin 3 pin olayina da takilma. 3pin klavyede 5pin switch kullanmak istersen ekstra iki plastik PIN'i kesersin olur biter.

Keycap konusunda da yukaridaki tarzda dye sub PBT keycapler genellikle guzel oluyor. Alirken klavyenin layoutuna (ozellikle bottom row ve enter/capslock/space tuslarina) dikkat etmek gerek.

E hocam bu videodaki adam taktı direk gözümün önünde alttan birinci holyy panda switch değil mi?

Sizinki düz 530 modeli olabilirmi acaba

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240625_232510_ReX.jpg
    Screenshot_20240625_232510_ReX.jpg
    112,4 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Pro degil bendeki, o zamanlar yoktu pro modeli ama outemu red switchler vardi onda da. PCB degistiyse uyar belki ama bende gateron milky yellow switchler uymamisti.

Pro degil bendeki, o zamanlar yoktu pro modeli ama outemu red switchler vardi onda da. PCB degistiyse uyar belki ama bende gateron milky yellow switchler uymamisti.
Hocam benim klavyede redragon un kendi switchleri var sanırım sizin pcb şu şekildeydi o yüzden olmadı benim tahminimce

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240626_121559_ReX.jpg
    Screenshot_20240626_121559_ReX.jpg
    92,7 KB · Görüntüleme: 16

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı