[Alındı] i5 6500 ve Sapphire RX 470 Sistem

Merhaba arkadaşlar. Sistemi yaklaşık 2-3 ay önce toplamama rağmen ekran kartını yeni aldığım için sizlerle yeni paylaşıyorum. RX 480'in uzun süredir gelmemesi üzerine RX 470 aldım. Backplate olmadığından MSI almayıp Sapphire aldım ve kesinlikle pişman olmadım aksine daha çok beğendim. @ozgurcan112 Hocam beni Sapphire almaya ikna ettiği için teşekkür ederim. (Fotoğraftakilerden çok çok daha güzel:)) Ayrıca kasa seçiminde örnek aldığım @Asya Ay'a da çok teşekkür ediyorum. Birkaç ufak sistem dışında ilk sistem toplama deneyimimdi ve çok zevkliydi. Toplama aşamasında o heyecanla fotoğraf çekemedim kusura bakmayın.:) Sisteme Corsair Sp120'ler ve ekran kartı için sleeved kablo eklenecek.
Parçalar:
  • Intel Core i5 6500
  • MSI B150 Gaming M3
  • Sapphire Rx 470 Nitro+ 4GB
  • Gskill RipjawsV 8 GB DDR4
  • Corsair H55
  • Samsung 750 Evo 120GB SSD
  • WD Blue 1 TB
  • Evga SuperNova Nex 750B
  • Nzxt S340
  • Dell E2216H

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg

Sapphire RX470 değiştirme gerekçen neydi?
Coil Whine problemi vardı. O bahaneyle iade edip Amazon'dan RX 480 aldım. Uyguna geldi fiyatı.

60 derecenin üstüne çıkmıyor mu? O kart rahat 70'i görür oyunlarda.
Şuan CS:GO ETS2 ve GTA 5'de deneme fırsatım oldu. Neredeyse fanları bile dönmedi. 60 derece olunca 5-10 saniye dönüp tekrar durdu. Daha zorlayıcı oyunlarda yüksek derecelere çıkar yüksek ihtimalle.

Coil Whine problemi vardı. O bahaneyle iade edip Amazon'dan RX 480 aldım. Uyguna geldi fiyatı.

Şuan CS:GO ETS2 ve GTA 5'de deneme fırsatım oldu. Neredeyse fanları bile dönmedi. 60 derece olunca 5-10 saniye dönüp tekrar durdu. Daha zorlayıcı oyunlarda yüksek derecelere çıkar yüksek ihtimalle.
Vsync açmış isen normaldir.

Şimdi CW var mı peki?

Şık olmuş hayırlı olsun [emoji4].Sıvı soğutma bana gereksiz geldi biraz sonuçta oc desteklemiyor işlemcin bakır blok işlemci soğutucu tercih edebilirdin
Görüntü için aldım diyebilirim.:D

Vsync açmış isen normaldir.
Hayır, Vsync kapalıydı.

Şimdi CW var mı peki?
Şuanda karşılaşmadım. Aslında çok dikkat etmedim de diyebilirim.:)

Hayır, Vsync kapalıydı.
O zaman GPU kullanımı oynuyor olabilir. :D

Hayır, Vsync kapalıydı.

Şuanda karşılaşmadım. Aslında çok dikkat etmedim de diyebilirim.:)
Hocam keşke 8GB alsaydınız. 4GB ile Doku kalitesini falan kısıp oynamanız gerekiyor aynı şekilde bazı oyunlarda açmana izin vermeyecek. :D

O zaman GPU kullanımı oynuyor olabilir. :D
Buna ben de dikkat ettim. GPU kullanımı GTA5 'de anlık olarak düşüp tekrar çıkıyor. İşlemci kullanımı da yüksek seviyelerde. Darboğaz var demek istemiyorum ama.
Hocam keşke 8GB alsaydınız. 4GB ile Doku kalitesini falan kısıp oynamanız gerekiyor aynı şekilde bazı oyunlarda açmana izin vermeyecek. :D
Şuanlık bir sıkıntı yok ama ilerde yetmeyebilir. O zamanda ayarları biraz kısarız. Ya da CF.(y)

Buna ben de dikkat ettim. GPU kullanımı GTA5 'de anlık olarak düşüp tekrar çıkıyor. İşlemci kullanımı da yüksek seviyelerde. Darboğaz var demek istemiyorum ama.
Ayarları arttırın, 60 FPS civarına ayarlarsanız darboğaz kalmaz. :D

Şuanlık bir sıkıntı yok ama ilerde yetmeyebilir. O zamanda ayarları biraz kısarız. Ya da CF.(y)
Hocam benim işlemci GTA 5 oyununda hiç %100'e ulaşmıyor 60-70 FPS oynuyorum Ultra ayarlarda normal mi sizce? :D

Ayarları arttırın, 60 FPS civarına ayarlarsanız darboğaz kalmaz. :D
Ayarlar en yüksek seviyede. Vsync açmayı deneyebilirim. Belki de online oyun olduğu için bu durum olabilir.

Hocam benim işlemci GTA 5 oyununda hiç %100'e ulaşmıyor 60-70 FPS oynuyorum Ultra ayarlarda normal mi sizce? :D
RX 470 varken bende o değerlerde oynuyordum. Belki bir format atmayı denemeliyim. Sürücüler sıfırdan kurmak iyi olabilir.

Ayarlar en yüksek seviyede. Vsync açmayı deneyebilirim. Belki de online oyun olduğu için bu durum olabilir.
Hocam bir tane daha aynı RAM'den alın o inmeler falan kalkar. Çünkü RAM önemli bir bileşen. :D

RX 470 varken bende o değerlerde oynuyordum. Belki bir format atmayı denemeliyim. Sürücüler sıfırdan kurmak iyi olabilir.
Aynen olabilir hocam. Yalnız sisteminiz süper ya. Hele kasa mükemmel. Hayırlı olsun tekrardan. :)

Hocam bir tane daha aynı RAM'den alın o inmeler falan kalkar. Çünkü RAM önemli bir bileşen. :D

Aynen olabilir hocam. Yalnız sisteminiz süper ya. Hele kasa mükemmel. Hayırlı olsun tekrardan. :)
RAM kullanımı yüksek değil ama almayı düşünüyorum ben de. Hocam 130 TL'ye aldığım RAM şuanda 260 TL olunca alası gelmiyor insanın.

RAM kullanımı yüksek değil ama almayı düşünüyorum ben de. Hocam 130 TL'ye aldığım RAM şuanda 260 TL olunca alası gelmiyor insanın.
Harbiden 300 lira 8GB RAM'e vermek ne kadar mantıklı düşünülür. :) Bir de Battlefield 1 oynuyorsan 8GB RAM yetmiyor yahu. Oyun deli gibi kasıyor. :D

@Berkay Kalkan Hocam bu arada kullandığınız RAM'in herhangi bir yerinde jelatin var mıydı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı