[ALINDI] i7 6700, Asus Strix GTX 980Ti Sistem

Sıvı soğutma K ibareli olmayan işlemciler için tamamen keyfi bir ürün. Sistemi toplayan kişi sadece daha serin çalışsın istemiş ve takmış. Ama stok fan da yeterli. Stok fan içine sinmezse ucuz (50 lira civarı) bir soğutucu yeterli.

@Hilmi Hoca hayırlı olsun.

Bulunduğum oda yazın çok sıcak olduğu için stok fan sıkıntı oluşturdu o nedenle sıvı soğutma taktırdım ve çok memnunum. Teşekkür ediyorum.

Hocam sisteminiz hayırlı olsun, güle güle kullanın; ancak kablolamayı az düzeltseniz daha şık görünebilir. Ayrıca ekran kartı galiba ağır geldi. Biraz aşağı eğik gibi onunla da ilgilenseniz iyi olabilir diye düşünüyorum.

Ekran kartı büyük geldi evet onu düzeltebilmek için kullanabileceğim bir aparat mevcut mudur piyasada?

@Silinen üye Hocamız stok fan yetersiz kaldığı ve sistem overheat sorunundan dolayı kapandığı için sıvı soğutma aldı, stock fan yetersiz kaldı.

Bugün 500 GB'lik eski HDD'imi de sisteme ilave ettim. İlk defa SATA bağladım, ama doğuştan gelen bir yetenek sanırım. Anında becerdim ;)

Hocam sisteminiz hayırlı olsun, güle güle kullanın; ancak kablolamayı az düzeltseniz daha şık görünebilir. Ayrıca ekran kartı galiba ağır geldi. Biraz aşağı eğik gibi onunla da ilgilenseniz iyi olabilir diye düşünüyorum.

Yakında size özel oyun testlerine başlayacağım. Shadowplay ile oyun videolarını çekerim zamanım oldukça.

K serisi olmayan işlemcilerede sıvı soğutma gerekebiliyor demekki. Bende sistem toplarken OC işinden anlamadığım için K serisi bir işlemci almayım hem soğutucu dan yırtarız diyodum. Yaşadığınız şehir nere acaba benim memleket pek sıcak değil ama yaz ayları malum.

K serisi olmayan 6400/6500/6600 ve 6700 için normal şartlarda sıvı soğutma olmadan da sistem oluşturulabilir. Bilgisayarın bulunduğu ortam sıcaklığının yanı sıra sistem bileşenleri ile de bağlantılı bir durum. Siz yeni bilgisayar kuracağınız zaman burada konu açın, gereken yardımları eminim ki arkadaşlar size sağlayacaktır.

@Silinen üye Hocamız stok fan yetersiz kaldığı ve sistem overheat sorunundan dolayı kapandığı için sıvı soğutma aldı, stock fan yetersiz kaldı.
6700'e stok fan ucu ucuna yeter sanıyordum ama yetmiyormuş. Teşekkürler bilgi için. 6700 için bütçe varsa sıvı soğutma alınır fakat ucuz bir soğutucu da yeterli gelir. Hocamız almışken iyisini almış iyi de yapmış.

Ekran kartı büyük geldi, evet. Piyasada onu düzeltebilmek için kullanabileceğim bir aparat mevcut mudur?
Herhangi bir bilgim yok. Google'a yazdığımda da bir şey çıkmıyor; ama bir çubukla (ekran kartına zarar vermeden) destekleyebilir veya statik elektrik oluşturmayacak bir iple de kasanın üst tarafından tutturabilirsiniz.

Amacım konuyu hortlatmak değil ama 2 yıl sonra yeniden konuya mesaj yazayım dedim. Elimde bulunan Cooler Master Silencio Pure kasanın içindeki özel izolasyon malzemesi ekran kartında aşırı ısıya neden olduğu için kasayı değiştirerek Cooler Master Mastercase Pro 5 aldım, tabi alalı çok oldu. Bazı arkadaşlar hocam kasanın içi çok kötü kablolama daha düzgün olmalı demişti, yıllar sonra fotolarını atıyorum, umarım beğenirsiniz :)
NEW-11111.jpg
pc3.jpg
pc4.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı