Bu sistemin ana bileşenlerini geçtiğimiz Aralık 2016 tarihinde topladım. Ekran kartı niye bu diyeceksiniz daha sonra yükselteceğim için şimdilik bununla idare edicem anakarta para yatırdım yani öyle düşenebilirsiniz. Ürünler Vatan Computer'den alınmıştır.
Bide şimdi sorunumuz var aldığım günden beri bi sıkıntı bu sistemi topladım, Windows 10 Pro kurdum tüm driver'ları güncelledim, BIOS güncelledim, sistemin tüm kabloları doğru bir şekilde yerleştirilmiştir hata yok o kısımda. İlk zamanlardan bugüne kadar sistem 45 sn açılıyor (UEFI kurulum yapıldı) çok geç açıldığını söylmem gerek. Sistem bazen açılmıyor anakart üstündeki sayaçta 00 (sıfır sıfır) ibaresi yazıyor bazen ise 68 (altmış sekiz) ibaresi yazmakta böyle sorunlar oldu ayrıca bi ara sayaçta 68 yazdığı zamanda BİOS'a giremiyorum gelmiyor ekran BIOS sıfırladım (anakart üstünde buton bulunmakta sıfırlamak için) yinede düzelmedi aynı şekilde BIOS pilini çıkardım taktım. Sonra biraz kurcaladıktan sonra anakart üstünde O.C butonu var ona bastım BIOS girdim oradan sonra PC açılmadı ama BİOS giriyor oradan O.C anakart üstünden ve BIOS'dan kapattıktan sonra elle işlemci Voltaj verdiğimde PC açtım her şey tıkırında çalışıyor. Yine aynı şekilde oyun oynarken bir şey olmadı, fotoğraf açarken önyükleme oluyor ya ondan PC kapanıyor kitleniyor falan. Vatana götürdük garantisi var diye adamalar baktı anakartta sorun var dediler onu aldılar yolladılar, anakart temiz döndü sorun yokmuş bi BIOS yazmışlar o kadar açıklamada öyle yazıyor neyse geldi montajı yaptık, Power tuşuna bastım yine açılmadı yine aynı sorun bu sefer işlemciyi yolladık. 20 gün falan bekledikten sonra yeni işlemci verdiler aynısın'dan onu taktık sistem açıldı windows kurdum (UEFI) sistem o kadar geç açıldı ki 1.52 sn (bir dakika elli iki) sonra ekran kartını güncelledim falan her şey ama her şey güncel 40 sn düştü ama yine yavaş olduğunu düşünüyorum. Şuanda bile sistem açılmadı 00 (sıfır sıfır) yazıyor sayaçta.
Bu sorunu çözemedim hala , yarın PC vatana götürmeyi düşünüyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca monitörüm VGA dır dönüştürücü kullanıyorum (güncellenecek).