Alman Bild Gazetesinden Kılıçdaroğluna övgü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fur1907kan

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
1.293
Makaleler
1
Yer
Mersin

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'ya yönelik en belirgin vaatleri ise dikkat çekiyor.

PKK ve uzantılarının Türkiye ve sınır hattındaki yuvalanmalarına karşı son yıllarda verilen büyük mücadelelerden sonra yumuşama dönemi vaat edilirken, bir yandan da HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Parkı tutuklusu Osman Kavala'nın serbest bırakılacağı belirtiliyor.

Türkiyenin en önemli kazanımları olan Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki enerji alanlarında atılan adımlara ilişkin de sondaj ve arama faaliyetlerinin maliyet hesaplamaları bahane edilerek sonlandırılması CHP'liler tarafından son dönemde dillendiriliyor.

Dış politika konusunda ise CHP'nin hükümete Rusya-Ukrayna savaşında tarafsız kalma konusundaki eleştirileri kamuoyunda gündeme gelmişti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, savaşta tarafsız kalmak yerine Rusya karşısında tavır almak gerektiğini söylemişti.

Avrupa'ya göz kırpan bu söylemlerin ardından Batı medyasında Kılıçdaroğlu'na ilişkin olumlu haberler çıkmaya başladı.
alman-bild-kilicdaroglunu-ovdu-bu-adamin-dayanma-gucu-var_6d092986.jpg
 
Son düzenleme:
Yeteri kadar ürkütücü.
 
Kılıçdarın dış politikada dediklerinin hepsi tersine çıktı. Cidden büyük bir akıl tutulması var bu adamda. Bunu hala ana muhalefetin başında tutuyorlar ya şaka gibi.
 
Maaş mı? Neyse yazmayayım bir şey.
 
Bu nedir yahu!
Technopat Sosyal Göebbels'in arenası haline mi geliyor @Recep Baltaş?

Bild'deki haberin Türkçe çevirisi:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak açıklanması uluslararası basında geniş yer bulmaya devam ediyor. Son olarak, Alman gazetesi Bild, Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kıyaslandığı bir analize yer verdi.

'KILIÇDAROĞLU BİR HAYLİ ÖNDE'
Marc Oliver Rühle'nin 'Bu adam Erdoğan için ne kadar tehlikeli?' başlıklı haberinde, Kılıçdaroğlu'nun geçmişteki çok sayıda seçim yenilgisine rağmen muhalefeti kendi partisinin liderliğinde bir araya getirip, kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak konumlandırmayı başardığı belirtildi. Rühle, Kılıçdaroğlu'nun anketlerde Erdoğan'ın bir hayli önünde seyrettiğine dikkat çekerek, "Kılıçdaroğlu gerçekten de 20 yıl iktidarda olan muhafazakar lider Erdoğan’ı yenebilir" dedi.

Haberde, resmi verilere göre 47 binden fazla kişinin öldüğü Maraş depremlerinin ardından hükümetin arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde yetersiz kaldığı vurgulandı. Erdoğan'ın bu sebeple eleştirilerin odağında olduğu hatırlatılarak, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçteki hamlelerinin seçmen nezdinde olumlu karşılandığı tespiti yapıldı.

DEPREMLERİN ARDINDAN KILIÇDAROĞLU ÖNE ÇIKTI

Rühle, "Yardımların yavaşlığından cumhurbaşkanı sorumlu tutuluyor ve Kılıçdaroğlu tam da bu noktada devreye girdi. Felaket sonrasında hükümeti yetersizlikle suçladı ve güç yapısındaki yolsuzlukları açıkladı" ifadelerini kullandı. Alman gazeteci, "Kılıçdaroğlu, uzun süredir yüksek sesle konuşan ve otoriter rolünü oynamayı seven Erdoğan’a karşı bir şey yapamaz gibi görünüyordu" yorumunu yapsa da, "depremlerin ardından durumun değişmeye başladığı" görüşünü aktardı.

Haberde, Kılıçdaroğlu'nun "2019’da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yerel seçimlerde büyük şehirlerin muhalefet tarafından kazanılmasına ön ayak olarak Erdoğan'ın karşısındaki değişimin ilk işaretlerini verdiği" belirtildi.

 
Son düzenleme:
Bay Kemal aleyhinde 20 yıldır yapılan kara propaganda devam ediyor, yani şaşırmamak lazım, değişen bir şey yok. Bay Kemal'i kötüle > İnce'yi sosyal medyada parlatıp muhalefeti böl > 2. turda mühürsüz oyları geçerli sayarak seçimi al, plan güzel.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı