Alman Dili ve Edebiyatı vs Fransız Dili ve Edebiyatı

Cpt.Revenger

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:Ryzen 5 5600
Anakart:Asus prime a320m-F
Ekran Kartı:Gtx 1650
Kasa:Darkflash skywalker
Depolama:512gb ssd
Ram:16 Gb 3000mhz
Arkadaşlar selam YDT'ye girdim ve 60k gibi bir sıralama yaptım(OBP kırıldığı için)bu sene artık tercih yapıp gitmem lazım mezuna tekrar kalma gibi bir şansım yok.

İngilizcem B2 civarında olduğu için ve puanım yetmediği için İngilizce harici bir dil okumayı düşündüm. Bu iki bölümden birini okuyup yanında açıktan dış ticaret okumayı düşünüyorum sizce hangi dil mantıklı olur?
Selçuk universitesi Fransız için(eğer tutma ihtimali varsa buradanda Almanca yazabilirim)
Atatürk Üniversitesi Almanca için.

Arkadaşlar selam YDT'ye girdim ve 60k gibi bir sıralama yaptım(OBP kırıldığı için)bu sene artık tercih yapıp gitmem lazım mezuna tekrar kalma gibi bir şansım yok.

İngilizcem B2 civarında olduğu için ve puanım yetmediği için İngilizce harici bir dil okumayı düşündüm. Bu iki bölümden birini okuyup yanında açıktan dış ticaret okumayı düşünüyorum sizce hangi dil mantıklı olur?
Selçuk universitesi Fransız için(eğer tutma ihtimali varsa buradanda Almanca yazabilirim)
Atatürk Üniversitesi Almanca için.

Almanca iş imkanı daha fazla. Arapça da seçebilirsin eğer yaparım dersen.
Atatürk Üniversitesi ders programına bakamıyorum site çökmüş, seçmeli olarak da Rusça öğretiyor olabilir.
Selçuk Üniversitesi ders programına baktım seçmeli olarak başka dil sunmuyor.

Alman Dili ve Edebiyatı derim. En azından hazırlıktan Almancayı öğrensen de yeter. Çoğu üniversite B1 dahil, bazıları da B2 dahil hazırlık eğitimi veriyor. Beleş dil kursu, daha ne olsun? :)

Turizim rehberliği nasıldır peki bu bölümlere alternatif olarak.

@Cpt.Revenger, Turizm Rehberi olabilmek için Turizm Rehberliği bölümünü bitirmenize gerek yok. Önceden böyleydi. Sonradan şartı değiştirildiyse bilemiyorum da iyi araştırın derim. Önceden puanı düşük olanların tercih ettiği bölümdü.

@Cpt.Revenger, turizm rehberi olabilmek için Turizm Rehberliği bölümünü bitirmenize gerek yok. Önceden böyleydi. Sonradan şartı değiştirildiyse bilemiyorum da iyi araştırın derim. Önceden puanı düşük olanların tercih ettiği bölümdü.

Hocam biraz araştırdım eskiden kurslara katılıp olunabiliyormuş ama şu an ön lisans veya lisans bölümü şartı getirilmiş. Ayrıca kokart diye belge almak gerekiyormuş.

@Cpt.Revenger, turizm rehberliği kokardını da kursa katılıyordunuz, sonra sınavını oluyordunuz ve düzenlenen geziye katılıp kokardı alabiliyordunuz. Önceden turizm rehberliği ön lisans ya da lisans şartı yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı