Almanca nasıl öğrenilmeli?

Mucalosta

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ana dil seviyesinde İngilizce okuyup konuşabiliyorum. Almanca'ya da temel seviyede hakimim. En azından eylül ayına kadar seviyemi yükseltmek isterim. Her türlü öneriye açığım.

Başta Almancayı derdinizi anlatmanızı sağlayacak kadar öğrenin derim. Sonrasında bir kaç yıl almanca konuşan insanların bulunduğu bir yerde bulunur ve yaşarsanız almancayı oldukça anadil seviyesine getirirsiniz.

Sosyal medyada hem Almanca hem Türkçe bilen insanlarla konuşabilirsin, Almanca şarkılar dinleyebilirsin, Almanca basit düzeyde videolar, filmler izleyebilirsin, Almanca öğretici videolar izleyebilirsin, ve son olarak oynadığın oyunları Almanca oynamayı deneyebilirsin.

Ben dil öğrenirken PDF çocuk kitapları indirmiştim resimli seviye seviye 10-40 sayfa arası kitaplar sonra üstüne not alarak okudum bilmediğim kelime varsa vb kelimenin üstüne not aldım. Bugün 2 farklı kitabı böyle okudum diyelim ertesi gün gene aynı kitapları okuyordum süreç boyunca bir kitabı 4-5 kere okumuşumdur bir yerden sonra artık o dili okumayı öğreniyon. Anlama ve konuşma içinde kısa 15 dakikalık çizgifilmler buluyordum alt yazılı öyle izliyordum 2-3 kere sonra altyazısız izliyordum zaten duyunca konuşma da bir nebze halloluyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapınca bir nevi ne diyeceğini bildiğin için kelimeleri cümleleri kafana yazman kolay oluyor. Sonra seviyem arttıkça artık filmlere geçtim ilgi duyduğum alanlardan yazılar okumaya başladım reddittir mediumdur böyle böyle gelişti.

Merhaba, ana dil seviyesinde İngilizce okuyup konuşabiliyorum. Almanca'ya da temel seviyede hakimim. En azından eylül ayına kadar seviyemi yükseltmek isterim. Her türlü öneriye açığım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu öneririm. Kelimeleri not edin, sözlükten anlamlarına bakın, Almanca seviyeniz ve kelime bilginiz gelişir. Bu video serisi genel olarak iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…