Almanların yüksek petrol fiyatlarından dolayı ülkeyi terk etmesi

Katılım
13 Kasım 2018
Mesajlar
18.820
Çözümler
621
Evet, yanlış duymadınız. Yeni Akit'in haberine göre, Almanlar ülkelerinde artan akaryakıt fiyatlarından dolayı ülkeyi terk ediyormuş. Burada akılları sıra kelime oyunu yapmışlar. Yine de içeriği okuyunca bunun tamamen bir saçmalıktan ibaret olduğunu anlamak mümkün. Bildiğiniz amatörce yapılan bir tık tuzağı ve kuru propaganda.

Dresden ile Chlumec şehri arasında yaklaşık 60 kilometrelik bir mesafe var. Adam litre basına 44 cent kâr ediyorsa gittiğine değecektir. İnsan sırf gezmek için bile gidebilir yani. İsviçre'de Almanya sınırına yakın oturanlar da gidip Almanya'da aynısını yapıyor. Dizel daha ucuza geldiği için gidip Almanya'da dolduranlar var. Daha ucuz olduğu için alışveriş yapan da var. Var da var. Ucuza alma imkanı varken kim daha fazla para ödemek ister ki? Adamlarda en azından böyle bir fırsat mevcut. Türkiye'de o da yok. Bildiğin mahkumsun.

Yeni Akit öyle bir haber yapmış ki, dersiniz Almanlar açlıktan kıvranıyor. Bir de utanmadan Almanya'nın enflasyon oranından bahsetmişler. Bir insan yaşadığı ülkeden bu kadar mı bir haber olabilir? Bu adamların ve ülkedeki bazı yöneticilerin propagandalarına inanmak için kör ya da deli olmak lazım. Gün geçmiyor ki saçmalamasınlar.

Özet; Saçmalıyorlar efendim, durduramıyoruz.

Konuda bahsi geçen haber.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışında ikamet ettiğinizi bilerek; konuya girmeden önce, konu sahibine ve başlığa bakarak kulağınızı çınlatmış olabilirim kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:
Yüksek ihtimalle yalan haber.

Sınıra yakın olanların gidip ucuza akaryakıt alıyor olması gayet normal bir durum. Buradaki asıl sorun başlık ve konu içeriği. Maalesef Yeni Akit ve benzeri siteler bunu çok yapıyor. Kendi ülkelerinin sorunlarını eleştiremeyen korkaklar sürekli alakasız ülkeleri eleştirmekle meşgul.

Adamların ömrü yalan dolanla geçiyor. İnsanlar eskisi kadar bu basit numaraları yutmuyor tabii.
 
Screenshot_20211025-002606_Chrome.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı