Az önce fark ettim ki hiçbir üniversiteye yerleşememişim. Hedefim üniversiteyi bitirip Almanya'ya taşınmaktı. Sizce üniversite okumadan da bu iş olur mu? Hayatımı orada kurup, birikim yapabilecek kadar kazanmak istiyorum.
Hocam, şöyle deneyebilirsiniz, ingilizcenize güveniyorsanız yurt dışında okuyarak mesela, belli dil sınavları ve not ortalamasına sahip olunca yurt dışında okuyup çift diploma alabilirsiniz.
(Eğitim Full İngilizce oluyor genellikle, ülkeye göre ana-dili de olabilir.)
Yazılım okumak istiyorum hocam. 2 yıllık okusam da bir faydasını görür müyüm?Hocam orta dereceli bir yaşam evet ama yani şöyle TikTok'ta gördüğünüz gibi dodge gibi araçların almasının o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum evet okursanız çok daha iyi olur hangi bölümü okumak istiyorsunuz.
Hocam onun için 4 yıllık bir bölüme girmek gerekiyor diye diliyorum. İngilizcem günlük kelimelerde iyi ama geliştirebilirim. Almanyadaki üniversitelerde bildiğim kadarıyla ingilizce bölümler de var.Hocam, şöyle deneyebilirsiniz, ingilizcenize güveniyorsanız yurt dışında okuyarak mesela, belli dil sınavları ve not ortalamasına sahip olunca yurt dışında okuyup çift diploma alabilirsiniz.
(Eğitim Full İngilizce oluyor genellikle, ülkeye göre ana-dili de olabilir.)
Özellikle Almanya'da üniversite eğitimi için TR'de bir yere yerleşmiş olmak gerekiyor ve belli dil sınavlarına girmek gerekiyor.
Az önce fark ettim ki hiçbir üniversiteye yerleşememişim. Hedefim üniversiteyi bitirip Almanya'ya taşınmaktı. Sizce üniversite okumadan da bu iş olur mu? Hayatımı orada kurup, birikim yapabilecek kadar kazanmak istiyorum.
Ama hocam mesela yazılım konusunda da öne çıkabilmen için bir şart ararlar herhalde. Bence kimse lise mezunu birisini yazılımcı yapmaz.İnşaat ustası olarak bile gidebilirsin. Almanya'nın nüfusunun çoğu yaşlı olduğundan zor işler için dışarıdan başvuruyla alıyorlar. Hem diplomanın önemi yok ,diplomayı alana kadar ne yaptın neler biliyorsun gibi kriterlere bakıyorlar.
Ama hocam mesela yazılım konusunda da öne çıkabilmen için bir şart ararlar herhalde. Bence kimse lise mezunu birisini yazılımcı yapmaz.
Anladım hocam, teşekkürler.Tabii ki yapmaz. Benim demek istediğim okuduğunuz okulun kalitesi değil sizin o bölümde neler yaptığınız. Zaten artık üniversite diplomanız olması gerekiyor. Zincir marketlerde kasiyer olmak için bile diploma şartı var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.