Almanya’da uzaktan eğitim: 800 bin öğretmene dizüstü bilgisayar, öğrencilere sınırsız internet

Almanya'da yaşayıp okumuş biri olarak "hadi oradan" dedim :) Orada olan durumda aynı Türkiye'ye benziyor. Bir şeyler yapacağız diyorlar ama aylarca hiçbir iş yapılmıyor ve sonuç olarak herkes şikayetçi kalıyor. Eğitim sistemi Almanya'da baya hararetli tartışılan bir konu.

İşin komik tarafı adamların afedersin b*k gibi paraları olmasına rağmen hala çağ dışı yöntem, sistem ve ekipmanlar ile öğrenci eğitmeye çalışmaları. Daha geçtiğimiz aylarda 3-4 tane röportaj ve belgesel izlediğim bu konuda hakkında ve durum içler acısı bazı eyaletlerde. Türkiye gibi genç nüfusları fazla olmaması onlar için büyük şans.
 
Dolar kuru yüzünden aylardır istediğim Laptopu alamıyorum. Kullandığım Laptop 10-15 yıllık. Canlı derse katılacağım zaman Laptopu 20 DK önceden açıyorum. Çünkü anca kendine geliyor. Oyun zaten oynayamıyorum çünkü ekran kartı 128 MB. Laptopun yanında GTA 5 desen kasıyor resmen. Ülkemi seviyorum, başındakilerden nefret ediyorum. Okuldan mezun olduğum zaman yurtdışında çalışmaya kesin olarak karar verdim.
Gitme, o zamana kadar iktidar değişir. Tabii hâlâ mâlum partiye oy verenler var ama...
 
Ya acı olan internet değil. İnternet bir noktaya geldi yine. Acı olan MEB'in altyapı yönünde sıfır olması. Yoksa bizde de tablet dağıtıldı. Ama ne oldu?

Tabletler kalitesiz markalardan seçildi. Tabletler dağıtılırken içini dolduracak uygulamalar, tabletin kullanımını sağlayacak uygulama ve özellikler eklenmedi. Yani öğrencinin, tableti eğitim amaçlı kullanması için çok az ya da hiç seçenek vardı. Bu nedenle tabletler hep kırdırıldı, ya da kötü olduklarından bozulup kaldı.

Şimdi EBA'nın çökmesinin sebebi de bu aslında, internet değil. Yatırım yok, sunucu yok. Aynı durum altyapısı var olan üniversitelerle var olmayan üniversiteler arasında bile ortaya çıktı.

Altyapısı olan üniversiteler hemen online eğitime geçti. Diğerleri ise bekledi, bir ay bekleyenler oldu hatta. Durum bu.

Günü kurtarmalık düşünüyoruz. Yoksa tablet, laptop marifet değil (küçümsemek için demiyorum). Devlet zaten tablet dağıttı. E, tablet ve laptoptaki vergiler kalksa ve düzenleme gelse çoğu kişi de alabilir. Ama altyapı yok. Hem eğitimde hem de internette.

Durum çetrefilli, çözmeye niyetli kimse yok. :(
 
Gitme, o zamana kadar iktidar değişir. Tabii hâlâ mâlum partiye oy verenler var ama...
Hiç sanmıyorum iktidarın değişeceğini. Siber güvenlik okuyorum. Amerika'da ki imkanlar daha iyi. Tabii o sarı kafayı da sevmiyorum ama en azından istediğim şeyleri alabilirim. Bu ülkede kalıp vergiye boğulmak istemiyorum artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı