Almanya'da Yaşamak Gerçekten Zor mu?

Tam olarak onu demediler ama lafı oraya getirmeye çalıştılar. Kendileride biliyor orada yaşamın ve refahın çok iyi olduğunu.
Bunu Almanya'da yaşayan insanlara sorarsanız daha iyi olur. Alman akrabalarım, burada kiralar pahalı diyordu. Gelecek planları kuruyorsunuz, daha fazla araştırın.
Onlara soruyorum ama pek oraya gelmem taraftarı değiller. Onlara yük olacakmışım gibi geliyor onlara. Ama ben kendi dilimi, işimi öğrendikten sonra gitmek istiyorum.

Ekonomik olarak %9 küçülmede ve onun yerine İngiltere'ye git ayrıca ben Almanya'yı araştırdım bir ev 75 metrekare 250.000 € bunu bilmeni isterim İngiltere'de yazılım hatsafa en iyi 2 ülkeden biridir.

Ekonomik olarak %9 küçülmede ve onun yerine İngiltere'ye git ayrıca ben Almanya'yı araştırdım bir ev 75 metrekare 250.000 € bunu bilmeni isterim İngiltere'de yazılım hatsafa en iyi 2 ülkeden biridir.
Almanya'ya gitmenin zor olduğunu duymuştum. Eminim İngiltere kat kat daha zordur.

Külliyen yalan. Anne tarafından tüm akrabalarım Berlin' de yaşıyor annem de dahil. Ara sıra gidiyordum koronadan önce ve malesef Türkiye ile Almanya arasında dağlar kadar fark var. Ben yakında temelli Berlin' e taşınacağım Türkiye' de işlerimi halledip. Kurtarabiliyorsan kurtar kendini, hayatın değişir.

Sana şöyle söyleyeyim. Fabrikada ustabaşı bile olmayan bir işçi akrabam var. Annemin eniştesi. Bu adam yılda en az bir kere gelir, bana yılda bir adet 100 euro verir. Bak adam benim amcam demiyorum. Akrabalığın uzaklığına bak. Kendisi VW Passat sever, station olandan. Bir ara Almanya'da kaza yapmıştı. Araba perte çıkmış. Herif 1 ay sonra aynı araçtan alıp Türkiye'ye geldi. İstanbul'da bir şekilde yapılmış aile binaları var. Üstüne Didim'de yazlık aldılar son birkaç yıl içerisinde.
Sence orada yaşam zor mu? İşçi adam böyle yaşıyorsa mühendis gibi nispeten daha kalifiye birinin nasıl yaşadığını düşün.

Mühendis veya akademisyen olarak git.
Bunun dışında Avrupa diye gaz verenlere kulak asma.
Avrupa'da kazandığın parayı biriktirmene izin vermeyecek bir ekonomik döngü var.
Türkiye'de yatırım yapmak için iyi, orada yaşamak içinse mühendis veya akademisyen olmalısın, bunun dışında pek bir anlamı yok. Özellikle Türkiye'ye kafasından önyargılı tipleri ciddiye alma. Bu senin ilgi alanlarınla da ilgili bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı