Almanya'da yaşamak istiyorum

jestor

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2020
Mesajlar
268
Yer
İzmir / Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Almanya'da veya İsviçre'de yaşamak istiyorum fakat bir şeyler başarabilir miyim? Şimdiden çalıştım bile Almanca öğrenmeye sadece 1 haftada A1 kursunun yarısını tamamladım bile. 18 yaşıma geldiğimde Almanya'da üniversite okumak ve sonrasında çalışmak istiyorum ailem yardım edeceklerini söylediler fakat böylesine güçsüz bir pasaportla bir şeyler başarabilir miyim? Çeşitli insanlar görüyorum Avrupa vatandaşı mis gibi gidip orada kalabiliyor bizim güçsüz pasaportla hiçbir yere gidilmiyor. Türkiye'de pilot olmak gibi bir hayalim vardı hatta Simulator'lerde çok vakit geçirdim fakat yabancı ülkede yaşamak istediğimden dolayı istediğim meslek sürekli değişiyor ekonomi okumayı düşünüyorum bir şeyler başarılabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Affınıza sığınarak söylüyorum ama pilot eğitimleri gerçekten çok pahalı. Eğer ailenizin bunu karşılayacak gücü varsa zaten yurt dışında yaşabilirsiniz değil mi?
 
AKP belediyesinde ise basla.
Her hafta Almanya'ya adam kaciriyorlar sonucta.
Gri pasaportunu da cikarirlar, rahatca yasarsin.

Suriyelileri sevmiyorsan gitme. TR'de Suriyeliler neyse Almanya'da da Turkler o.

Cok kahkaha ifadesi geldi. Kitleyi unutmusum. Aglanacak haldeyken gulmeniz enteresan.
 
Son düzenleme:
Çalış pilotaj oku YKS de 5K ama olsun çalışırsan yaparsın. Avrupa da özel şirketlere girersin daha yüksek maaş daha yüksek yaşam kalitesi.

Ekonomi okumayı düşünüyorum çünkü pilotaj zor diyorlar ve tek devlet pilotaj okulu Eskişehir'de ve ben Eskişehir'e bir daha asla gitmem, bundan daha da risklisi eğer pilotaj okuyup pilot olamazsam işsiz kalırım, en iyisi ekonomi okuyup (tıp veya mühendislik de düşünüyorum) garantiye almak. Pilotluk eğitimi için özel alırım ben zaten Almanya'da olsam 140k Euro Türkiye'deki kadar koymaz.
Affınıza sığınarak söylüyorum ama pilot eğitimleri gerçekten çok pahalı. Eğer ailenizin bunu karşılayacak gücü varsa zaten yurt dışında yaşabilirsiniz değil mi?
Pilot olduktan sonra maaşından kesiyorlar zaten. Eğitimden önce veya sırasında almıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı