Almanya'daki ekonomi sistemi Türkiye'de uygulanamaz mı?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 458979
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 1B
Almanya'da ne kadar zenginseniz o kadar fakir doyurursunuz, ekonomik sistem sizi buna iter. Canım Türkiye'mde bunun uygulanma olasılığı % kaç sizce? Yatlara doldurulan mazotla çiftçilere verilen mazot arasında bile dağlar kadar fark var fiyat olarak. Devlet bile alttan alttan mesaj veriyor yani 'TR güzel ülke ama zenginsen' diyerek...

Türkiye ilk önce hukuk sistemini düzeltmeli, eğitim sistemini düzeltmeli; halkını eğitmeli. Zaten halk belirli bir medeniyet seviyesine geldikten sonra ekonomiyi düzeltmek çok daha kolay olur.

Kadın cinayetlerinin tavan yaptığı, zenginle fakirin arasında burj khalifa kadar fark olan, torpilin artık normal ve gerekli bir şeymiş gibi karşılandığı, milyonlarca üniversiteli işsizin olduğu bir ülkede isterseniz Dolar 1 Euro 1 TL olsun, hiçbir anlamı olmaz hiçbirinin.

O yüzden ekonominin düzelmesinin yolunu sadece ekonomik politikalardan ibaret sanmayın. En yakın zamanda köklü bir değişime gidecek bu ülke, herkes bunun farkında. Bu iktidarla mı olur başkasıyla mı bilemiyorum, fakat biri bir adım atmak zorunda kalacak bir gün. Unutmayın boş tencerenin koca ülkelere yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur, hiçbir şey.
 
Biz yardım edilmiş yoksullar değil, yoksulluğu ortadan kaldırmak istiyoruz.
- Recep Tayyip Erdoğan 😎😡
 

Geri
Yukarı