Benim bu konu hakkımda bilgim yok ama. Kuzenlerimirin bir arkadaşı Amerika'dan bir eski model araba getirmek istedi 17 bin dolar istediler getirtmek için. (sınırdan geçirmek için)
Sanırım getiremezsiniz çünkü biz Bmw M5 F10 alacağımız zaman yurdışından getirememiştik o zaman'da Türkiyede çok fazla yoktu 1 sene bekleyip Türkiyeden aldık.
Buraya getirdikten sonra sadece 2 yıl kullanabiliyorsunuz sonrasında yurt dışına çıkıp 185 gün kalmanız sonra tekrar gelip 2 yıl daha kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Ama Avrupa birliğindeki araçlara özel bir izin var mı yok mu bilemiyorum. Ve motor gücüne göre değişen yüksek vergiler ödemeniz gerekiyor.
Buraya getirdikten sonra sadece 2 yıl kullanabiliyorsunuz sonrasında yurt dışına çıkıp 185 gün kalmanız sonra tekrar gelip 2 yıl daha kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Ama Avrupa birliğindeki araçlara özel bir izin var mı yok mu bilemiyorum. Ve motor gücüne göre değişen yüksek vergiler ödemeniz gerekiyor.
İkinci araç ithalatı sıkı mevzuata tabi. Yurtdışında oturma izniniz varsa ve orada ikamet ediyorsanız, adınıza kayıtlı veya kiralık araçla yurda giriş yapabilirsiniz. Ancak sürekli kullanamazsınız. Yanılmıyorsam 2 senelik limiti var. Yurda soktuğunuzda TC kayıtları için üstünüze veya bir başkası adına tescil ettiremezsiniz.
Sıfır otomobili gümrük mevzuatına uygun şekilde ithal edebilirsiniz. Ancak maliyeti Türkiye'dekinden farklı olmayacaktır.
İkinci el için, ithalat özel şartlara bağlıdır. İthalat iznini alabilmek dahi oldukça zorludur. Genellikle koleksiyon ve özel maksatlı araçlar için bu izin veriliyor.