Almanya'dan iPhone getirtmek

yildizo21

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
Telefonumu değiştirmeye karar vermiştim 2 ay önce fakat fiyatlar malum. iPhone almayı düşünüyordum ama bütçeyi çok aştı.

Şöyle bir şey düşünüyorum:
Akrabam Almanya'da yaşıyor. 899 euro iPhone 13 128 GB'ın fiyatı şu an. Kuru da 12 sayarsak her türlü uyguna geliyor gibi. Bu 2 bin TL IMEI vs eklersek hala uygun fakat süreç tam olarak nasıl işliyor onu bilmiyorum. Yani oradan aldı diyelim. Kendinin gibi getirebilir mi? Tecrübeli, bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
IMEI kaydının yapıldığı pasaport sahibinin kimlik bilgisiyle, telefonda kullanılacak SIM kart sahibinin bilgilerinin aynı olması gerekiyor. Buna göre aksiyon alın

IMEI kaydının yapıldığı pasaport sahibinin kimlik bilgisiyle, telefonda kullanılacak SIM kart sahibinin bilgilerinin aynı olması gerekiyor. Buna göre aksiyon alın bence.

Hocam şöyle kaydı sonra yapsam ben kendim olmuyor mu?
Mesela
Telefonu getirdi olay bitti gerisi bende

Hocam şöyle kaydı sonra yapsam ben kendim olmuyor mu?
Mesela
Telefonu getirdi olay bitti gerisi bende
Pasaport ve hat sizin adınıza olmalı. En son pasaport sahibinin 9 (veya 6, süre konusunda emin değilim) ay içinde ülkeden çıkış veya giriş yapmış olması gerekiyordu. Bu şart kaldırılmış olabilir.
Yani telefon gelince başkasına ait pasaport ile kayıt yaptıramıyorsunuz. Önceden telefoncular kayıt yaptırıyordu. Ama şimdi hem hattın hem de pasaportun aynı kişiye ait olması gerekiyor.

Pasaport ve hat sizin adınıza olmalı. En son pasaport sahibinin 9 (veya 6, süre konusunda emin değilim) ay içinde ülkeden çıkış veya giriş yapmış olması gerekiyordu. Bu şart kaldırılmış olabilir.
Yani telefon gelince başkasına ait pasaport ile kayıt yaptıramıyorsunuz. Önceden telefoncular kayıt yaptırıyordu. Ama şimdi hem hattın hem de pasaportun aynı kişiye ait olması gerekiyor.

Hocam yani şimdi getiren kişi bana teslim edip gidemiyor mu?
Gelirken kendi telefonu gibi getirdiği durum için de böyle değil mi?
Ben para ödeyip açtıramıyor muyum?
Konu biraz karışık geldi hiçbir bilgim olmayınca.

Hocam yani şimdi getiren kişi bana teslim edip gidemiyor mu?
Gelirken kendi telefonu gibi getirdiği durum için de böyle değil mi?
Ben para ödeyip açtıramıyor muyum?
Konu biraz karışık geldi hiçbir bilgim olmayınca.
Hocam getiren kişi sana teslim edip gider. Fakat sim kart takamazsın. Pasaport kaydı gerekir. Getiren kişi kendi telefonu gibi içeri sokar onda problem yok. Telefon sana gelince sim takıp kullanabilmen için pasaport kaydı yapman gerek. Bu kayıt için de yaklaşık 2000₺ bir ücret ödemen gerekiyor. Sadece bununla da sınırlı değil, pasaport sahibi ile telefona takılacak sim kartın sahibi aynı kişi olmalı.

Hocam getiren kişi sana teslim edip gider. Fakat SIM kart takamazsın. Pasaport kaydı gerekir. Getiren kişi kendi telefonu gibi içeri sokar onda problem yok. Telefon sana gelince SIM takıp kullanabilmen için pasaport kaydı yapman gerek. Bu kayıt için de yaklaşık 2000₺ bir ücret ödemen gerekiyor. Sadece bununla da sınırlı değil, pasaport sahibi ile telefona takılacak SIM kartın sahibi aynı kişi olmalı.

Anladım hocam şimdi teşekkürler.
Biraz hayal oldu o zaman diyebiliriz. Kendi adıma kayıt yapamam zaten. Getiren kişi de hatla vs uğraşmak istemeyebilir. Artık başka bahara.

K

Kimin aldığını anlamalarına gerek yok bence kendi pasaportuna kayıt ettirebilirsin.
Henüz pasaportum yok ve yurt dışı şartını karşılamıyorum.Biraz daha araştormak lazım
K

Kimin aldığını anlamalarına gerek yok bence kendi pasaportuna kayıt ettirebilirsin.
Hocam pasaportum vs. yok henüz.Tam emin olmadan da işe girişmek istemiyorum.Bakalım bir süreç ne getirecek :(

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı