Altılı Masa, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi'ni açıkladı

@495477 Gerçekten bu yazılanları uygulayacaklarsa, her şey çok güzel olur. Özellikle CB maddeleri tam istediğimiz gibi olmuş.

Bu yazılanlar daha önce 6'lı masa içerisinde zaten konuşulan şeylerdi, düzenli olarak duyurmaları çok iyi olmuş. Böyle yapacaklarına inanıyorum, umarım her şey daha güzel olur.
 
Yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları artırılacak ve yerel yönetimlerde demokratik katılım, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin hâkim kılınacak.

Bu ne demek?
Ayrıca seçim barajı %10 olmalı. Hdp ve türevi partiler meclise girmemeliler.

Sana şöyle açıklayayım.

Senin bir partin var ve partin her seçim kazanıyor, üstelik halkı soymalarına rağmen kazanıyor. Ancak bir sorun var, farklı partiler hala şehirleri alıp orada iyi işler yapabiliyorlar. Bu ne demek? Senin partinin oylarının düşmesi demek, bu yüzden de sen gidip farklı partilerin yönettiği şehirlerin iş yapmasını engelleyip maddi açıdan engelller koyuyorsun. Bu işin sonucu olarak rakip parti şehir içinde iş yapamıyor ve sende bunu propaganda malzemesi olarak kullanıyorsun.

İşte CHP'de bunu engellemek istiyor, zaten bu yıllar önce CHP tarafından defalarca kez dile getirilmiş ancak dikkate alınmamış bir şeydi. Medyada bu olay kürt bölgesi özerkliği denerek çarptırılıyor ancak öyle bir şey yok, burada kast edilen şey Kürdistan tarzı bir özellik değil zaten.

Ayrıca seçim barajı %10 olmalı. Hdp ve türevi partiler meclise girmemeliler.

HDP o barajı her türlü geçer. Bana göre yeni partiler görebilmemiz için seçim barajı düşük olmalı, her yıl aynı partiler birbiriyle yarışıyor. Yeni fikirler göremiyoruz artık.
 
Bana göre yeni partiler görebilmemiz için seçim barajı düşük olmalı, her yıl aynı partiler birbiriyle yarışıyor. Yeni fikirler göremiyoruz artık.

%3'e düşmesi çok iyi olmuş. Artık meclise önerge önerildiğinde, otomatikman A ve B partisinin oylarıyla reddedildi gibi bir saçmalığı bir daha görmeyiz.
 
Hangi parti kazanır bilmem ama şu öğrenciler için lokantalar açsınlar devlet tarafından. 15-20 TL'ye yemek yiyelim karnımız doysun.
Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verilmeli. Temel eğitimdeki öğrencilere ücretsiz yemek verilmeli.
Yandaşlara verileceğine ihtiyaç sahiplerine gitsin vergilerimiz.

20221128_160130.jpg
 
Cumhurbaşkanı 7 yıl seçilecek ve bir daha siyaset yapamayacak. Vay be, nerde kaldı seçme ve seçilme özgürlüğü ? Birileri koltuğundan olmasın diye mi acaba ki ya...

Cumhurbaşkanı seçilecek ancak hiçbir yetkisi yok, tamamen sembolik kukla. E ben niye seçiyorum o zaman bu Cumhurbaşkanını? Niye? İstediği zaman da hükümeti düşürebiliyor. Örneklerini eskiden biliyoruz aşinayız, tam bir kriz sistemi.

YÖK'ü meclise sormadan kapatacağız diyorsun ama bir partiyi kapatmak için meclise sorman gerekecek. Meclisin 2/3'ü evet demesi lazım. Yani kapatma davası bile açamıyorsun. Eeee nerde kaldı senin bağımsız yargın ?

Yargı bağımsız diyorsun ama yargı senden izin istiyor kapatma davası açmak için. Düşün ki HDP kendine açılacak kapatma davasının izni için mecliste oy veriyor :D

Yani söyleyecek çok şey var da, yazsam harcadığım enerjiye yazık olacak o yüzden vazgeçiyorum.
 
CB makamı eskiden olduğu gibi devleti temsil eden en yüksek makamı olsun isteniyor. Oraya seçilen kişinin siyaset üstü olması ve artık siyasetle bir ilgisi kalmasın isteniyor.
Yandaşlar tek adam rejimini savunuyor(muş gibi davranıyor) olabilir. İstediğiniz kadar da fanatik (rolü oynuyor) olabilirsiniz. Ama halk deneyip gördü ve artık çoğunluk bu rejimin yürümediğini düşünüyor ki iktidar gitti gidiyor. Bunu artık iktidar da kabul ediyor. Şimdi olmadık senaryolarla işleri değiştirme çabası içine giriyor. Her ne kadar muhalefet tepki almaktan korksa da halk son günlerdeki olayları yemiyor.

Seçme seçilme özgürlüğü ile parti kapatmanın kolaylığı ve keyfiyetini aynı mesajda dile getirenler neye nasıl tepki vereceğini şaşırmış. Ve her şey CB'nin ve kliklerin keyfine göre atadığı liyakatsiz kadrolarla yürürken, atanmışlar seçilmişlere gece gündüz küfür/hakaret ederken çok seçme özgürlüğü örneği sergileniyor değil mi?

Memlekette YÖK'ten önce üniversite ve bilim yok muydu? Kenan Evren'in uydurduğu YÖK'ü ne çok severmişsiniz? Zihniyet aynı zaten...
YÖK'ün ne faydası oldu üniversitelere? Akademik kadroları doğramaktan başka bir etkisi var mı?
 

Geri
Yukarı