Altyapı hızı firmalara göre farklı gözüküyor

Kloox

Hectopat
Türk Telekom kullanıyorum ve parasını ödediğimden çok daha az bir internet hızı alıyorum. Şehrin merkezinde oturmama rağmen oturduğum yerdeki kabloların hızı Türk Telekom'un söylediğine göre en fazla 16 Mbps destekliyor ama TurkNet'in sitesinden hem telefon numarası ile hem adres ile sorgulama yaptığımda ise kabloların 50 Mbps'ye kadar desteklediğini söylüyor. Bunu nasıl doğrularım veya kabloların desteklediği hızı öğrenebileceğim bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Türk Telekom'un 16 Mbps'lik paketini kullanıyorum ve memnun değilim. Türk Telekom'un dediğine göre en fazla bu hızı alabiliyormuşuz ancak TurkNet'in altyapı sorgulamasını yaptığımda 50 Mbps desteklediğini gördüm. Yani sizin sorduğunuz sorunun cevabına benim de ihtiyacım var bakalım bilen biri varsa cevap yazar umarım.

Türk Telekom kullanıyorum ve parasını ödediğimden çok daha az bir internet hızı alıyorum. Şehrin merkezinde oturmama rağmen oturduğum yerdeki kabloların hızı Türk Telekom'un söylediğine göre en fazla 16 Mbps destekliyor ama TurkNet'in sitesinden hem telefon numarası ile hem adres ile sorgulama yaptığımda ise kabloların 50 Mbps'ye kadar desteklediğini söylüyor. Bunu nasıl doğrularım veya kabloların desteklediği hızı öğrenebileceğim bir yer var mı?

Merhabalar ben elektronik haberleşme mühendisi Bilal;

Netspeed Altyapı Sorgulama | Netspeed şuradan adresinizi sorgulayabilir misiniz?
Bende Türk Telekom'un 16 Mbps'lik paketini kullanıyorum ve memnun değilim. Türk Telekom'un dediğine göre en fazla bu hızı alabiliyormuşuz ancak TurkNet'in altyapı sorgulamasını yaptığımda 50 Mbps desteklediğini gördüm. Yani sizin sorduğunuz sorunun cevabına benim de ihtiyacım var bakalım bilen biri varsa cevap yazar umarım.

Sizde aynı şekilde sorgulayın lütfen.

35 Mbps gözüküyor.

Şanslısınız :D .VDSL 35 Mbps intaneti türk.net te ayda sadece 85 TL'ye kullanabilirsiniz merak ettiğiniz noktalarda yardım bile edebilirim. 1 ayda bedava kullanacaksınız geçiş yapınca davet kodu sayesinde. Davet kodunuz yoksa ben verebilirim tabii ki önce karar vermeniz gerek.

Hattınızın ADSL'de desteklediği hız maksimum 16 Mbps denmiştir. VDSL'e geçmek isterseniz TurkNet sorgusunda olduğu gibi 50 Mbps'lik bir tarifeye geçebilirsiniz.

Teyit için buradan da sorgulama yapın Netspeed Altyapı Sorgulama | Netspeed
Netspeed'ten sorgulandığında port var olarak görünüyorsa VDSL tarifelerden size en uygun olanına geçebilirsiniz. Dilerseniz mevcut ISS'de, dilerseniz farklı bir ISS'de.

65 Mbps gözüküyor.

VDSL'ye geçiş yapmanız gerekiyor. Türk Telekom'a bunu söyleyebilirsiniz. ya da 85 TL'ye 35 Mbps, 95 TL'ye 75 Mbps'ye yakın hız alabilirsiniz türk.net te. 120 TL'ye kadar cayma bedelinizde ödüyor türk.net. Bir arkadaşınızın davet koduyla abone olursanız da 1 ay bedava (geçmeyi düşünürseniz paylaşırım ve yardım edebilirim).

VDSL'ye geçiş yapmanız gerekiyor. Türk Telekom'a bunu söyleyebilirsiniz. ya da 85 TL'ye 35 Mbps, 95 TL'ye 75 Mbps'ye yakın hız alabilirsiniz türk.net te. 120 TL'ye kadar cayma bedelinizde ödüyor türk.net. Bir arkadaşınızın davet koduyla abone olursanız da 1 ay bedava (geçmeyi düşünürseniz paylaşırım ve yardım edebilirim).
Maalesef sözleşme yeni yenilenmiş hala 21 ay daha var. Vazgeçmek istesem ne kadar ceza yazılır tahminen?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı