Altyapı kablo türünü nereden öğrenebilirim?

Bu da TT'nin sitesinden.

Edirne'de oturuyorsanız, buyurun;

1663434118811.png

Bu değer ise 81 Mbps'ye tekabül etmekte. Dalgalanmaları vs. sayar isek gayet sorunsuz bir şekilde interneti kullanmaktasınız. İşinize yaradı ise çözüm olarak raporlarsanız çok sevinirim. Bu arada kusura bakmayın mesajınızı bende görmemişim aşağıda arkadaş güzel bir şekilde açıklamış; FTTH altyapılarda genelde 1000 Mbps alınabilir (hatta daha fazla ama izin verilmiyor daha şu anlık bireysel kullanıcılara.). Fakat binanıza kadar kutu gelmeyip internete mahalleye koyulan dolaptan giriyorsanız bu FTTB olarak geçer bunda da maksimum 100 Mbps alınabilir.

1663434640353.png

Son düzenleme:
Altyapı sorgulamada böyle çıkıyor.
Bundan önce TurkNet kullanıyordum.
TT'den sorgulattığımda 1000MBPS altyapı desteği var yazıyor onun SS'ini de atayım.
Ha pardon ben bu mesajınızı görmemişim, kusura bakmayın.
Asıl meseleye dönecek olursak tam da tahmin ettiğim gibi muhtemelen FTTB-DSL altyapıda sahipsiniz. Binanızın zemin/bodrum katına inip sağa sola dikkatlice bakın. Şunlardan birine benzer bir kabin görürseniz söylediğim şey kesinleşir:
T11 (2).jpg

T11.jpg

T21.jpg

Durum buysa altyapınız fiber değil VDSL demektir. Yani fiber kablo binaya kadar gelir. Bu kabinlerden dairelere çift telli bakır kablolar dağıtılır. Bu bildiğimiz VDSL'dir ama fiber kablo binaya kadar geldiği için FTTB (binaya kadar fiber) ifadesinin içerisine dahil edilir. Bu sebeple de TT'de fibernet sonucu çıkıyor zaten.
Bu sistemde 100 üzeri hız alınamaz. Eğer 100'lük pakette 76-82 arası hız alıyorsanız çok yüksek ihtimalle iç tesisatınız arızalıdır.

Eğer 100'lük pakette 76-82 arası hız alıyorsanız çok yüksek ihtimalle iç tesisatınız arızalıdır.

Adresinden sorguladığımda çıkan KB değerini 1024'e böldüğümde 81 Mbps idi. VDSL altyapı olarak gözükmekte olup fiber ile alakalı herhangi bir bilgi yoktu. Ama TT'de çıkan fiber kısmına pek bir lafım yok yanlış olmuş ta olabilir 1000 Mbps'ye kadar fiber muhabbeti için araması daha doğru olacaktır diye düşünmekteyim.

Adresinden sorguladığımda çıkan KB değerini 1024'e böldüğümde 81 Mbps idi. VDSL altyapı olarak gözükmekte olup fiber ile alakalı herhangi bir bilgi yoktu. Ama TT'de çıkan fiber kısmına pek bir lafım yok yanlış olmuş ta olabilir 1000 Mbps'ye kadar fiber muhabbeti için araması daha doğru olacaktır diye düşünmekteyim.
Arkadaşın attığı fotoğraftaki BBK'yı yanlış girmişsiniz sanırım. Zira ben Göknetten aynı BBK'yı sorguladığımda şu sonuç çıkıyor :
1663435367874.png

Arkadaşımızın altyapim.net sonucunu paylaştığı fotoğrafta da santral mesafesi 47 metre olarak çıkıyor ben Göknetten sorguladığımda da 47 metre çıkıyor. Oysa sizin attığınız fotoğrafta 95 metre yazıyor. Üstelik BBK Konya'yı gösteriyorken siz Edirne demişsiniz.
Özetle yanlış adres sorgulamışsınız.

Son düzenleme:
Hocam biz sitede oturuyoruz altyapı kutumuzun nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama eski binamıza fiber optik altyapı geldiğini duymuştum ondan önce ise altyapımızın değiştiğini görmüştüm ama büyük ihtimal bizim binamızın kutusu bozuk çünkü sürekli kesilmeler oluyor altyapımız 100Mbps destekliyor 100'lük pakette ara ara 50'lere kadar bile düşüyor ama genelde 60'ın üzerinde 70 80 arası üstte de belirttiğim gibi.

Hocam biz sitede oturuyoruz altyapı kutumuzun nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yok ama eski binamıza fiber optik altyapı geldiğini duymuştum ondan önce ise altyapımızın değiştiğini görmüştüm ama büyük ihtimal bizim binamızın kutusu bozuk çünkü sürekli kesilmeler oluyor altyapımız 100Mbps destekliyor 100'lük pakette ara ara 50'lere kadar bile düşüyor ama genelde 60'ın üzerinde 70 80 arası üstte de belirttiğim gibi.
Kabin herhangi bir bloktadır. Diğer bloklara da bakabilirsiniz. İç tesisatı yenileyebilmek için kabinin nerede olduğunu tespit etmeniz lazım. Sonra elektrikçilerde bili bili diye bir cihaz var o cihaz yardımıyla kendi dairenizden ankastreye giden kabloyu tespit edip yenileyebilirsiniz.
İlgili cihazın nasıl kullanıldığını şu videodan izleyebilirsiniz :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kabin herhangi bir bloktadır. Diğer bloklara da bakabilirsiniz. İç tesisatı yenileyebilmek için kabinin nerede olduğunu tespit etmeniz lazım. Sonra elektrikçilerde bili bili diye bir cihaz var o cihaz yardımıyla kendi dairenizden ankastreye giden kabloyu tespit edip yenileyebilirsiniz.
İlgili cihazın nasıl kullanıldığını şu videodan izleyebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir gün elim boş olursa fırsatım olursa altyapı kutusunu bloklarda arayayım bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Diğer yazan ve yardım eden arkadaşların emeklerine sağlık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı