Altyapı sitede 60 Mbps gözükürken Türk Telekom'da 95 Mbps gözüktü

canekiin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bugün yeni paket almak için Türk Telekom müdürlüğüne gittim. Normalde tüm altyapı sorgulama sitelerinde altyapım maksimum 50-60 Mbps hız gösteriyordu ancak müdürlükte yeni paketi geçmek için altyapıma baktıklarında 96 Mbps hız verilebilir dediler. Sanırsam VDSL kutusunu çok yakınmışım. Ben de tamam 100 Mbps alalım dedim ancak o zaman da kopma olur fazla olduğu için dediler ve bu yüzden 75 Mbps internet almamı söylediler. Şimdi benim sorum eğer TurkNet'e geçersem 75 Mbps yerine 96 Mbps hız alabilir miyim?

Kopma niye olsun onu anlamadım. Bende 65 destekliyor maksimum bu yüzden 75 mbps alıyorum. 65 kullanıyorum. Saniyede 7.5-7.7 mb ye kadar indirebiliyorum.

Kopma niye olsun onu anlamadım. Bende 65 destekliyor maksimum bu yüzden 75 mbps alıyorum. 65 kullanıyorum. Saniyede 7.5-7.7 mb ye kadar indirebiliyorum.
çok kişi kopma olur demişti bilmiyorum müdürlükte de kopma olur dediler. sen saniyede 7.5 mb alıyorsan muhtemelen 75 Mbps internet kullanıyorsun

Dostum VDSL bağlantıyı kısaca özetleyeyim. İnternet binanın altına veya sokağa kadar fiber kabloyla geliyor, binadan sana bakır kabloyla geliyor. Yani eğer yüksek hızlara çıkarsan bakır kablodan dolayı internetin hızını kaldıramayıp ikidebir internetin kopacak. (Bizzat yaşadım). Eğer binan 10 yıldan eskiyse çok büyük ihtimalle bu problemi yaşarsın harici kaliteli bir CAT6 kablo çektirmen gerekir. Sana Türk Telekom’dakiler öyle dediyse vardır bir bildikleri.

neyse. sence ben türknete geçsem 96 Mbps alabilir miyim?
Müdürlükteki adamlar yalan söylemiyorsa alırsın. Bence ilk paket yükselt 75 mbps'ye çıkar. Bak bakalım 75 alabilecek misin. Alırsan yükseltirsin.

Dostum VDSL bağlantıyı kısaca özetleyeyim. İnternet binanın altına veya sokağa kadar fiber kabloyla geliyor, binadan sana bakır kabloyla geliyor. Yani eğer yüksek hızlara çıkarsan bakır kablodan dolayı internetin hızını kaldıramayıp ikidebir internetin kopacak. (Bizzat yaşadım). Eğer binan 10 yıldan eskiyse çok büyük ihtimalle bu problemi yaşarsın harici kaliteli bir CAT6 kablo çektirmen gerekir. Sana Türk Telekom’dakiler öyle dediyse vardır bir bildikleri.
Olabilir.

teşekkür ederim. şimdi direkt TurkNet'e geçsem 96 Mbps alabilir miyim.

Müdürlükteki adamlar yalan söylemiyorsa alırsın. Bence ilk paket yükselt 75 mbps'ye çıkar. Bak bakalım 75 alabilecek misin. Alırsan yükseltirsin.

Olabilir.
teşekkür ederim dostum. öyle biraz pahalı oluyor bir de tahhütle uğraşmak istemiyorum ben en iyisi TurkNet'e sorayım

teşekkür ederim. şimdi direkt TurkNet'e geçsem 96 Mbps alabilir miyim.

teşekkür ederim dostum. öyle biraz pahalı oluyor bir de tahhütle uğraşmak istemiyorum ben en iyisi TurkNet'e sorayım
96mbps alabilirsin ama internet sık sık kopacağı için düşürmek zorunda kalırsın. 75mbps paket almak en mantiklisi

Türk Telekom 100Mbps al. 100Mbps ve üstü paketlerde Prime üyesi oluyorsun. Sonra bu sayfadan fiber dönüşümü talep edersin. Ben halıhazırda fiber kullandığım için yüksek hız deneyimini alıyorum.

1744987755756.png

Geri
Yukarı