SNR marjı sınırda. Bina içi tesisatın durumu hakkında bilginiz var mı?
Tesisat yok hocam direk saha dolabından gelen kablo modemde takılı.
SNR marjı sınırda. Bina içi tesisatın durumu hakkında bilginiz var mı?
O zaman saha dolabındaki port sıkıntılı olabilir. Port değişimi talep edebilirsiniz.
Eğer mümkünse de eve gelen kabloların yenilenmesini de isteyebilirsiniz port değişikliğinin yanında. Çünkü 40 metre mesafe için 41 Mbps cidden kötü.
Değişen bir şey olmayabilir hocam. Tabi isterseniz yine de deneyin emin olmak amaçlı. Ama dediğim gibi saha dolabındaki port sıkıntılı olabilir bence.Olayı anlayamadım işte bende bu işte bir saçmalık varda bakalım.
Bir de modeme bağlanan kablo ucunu acıp tekrar mı bağlasam fark eder mi ki.
Müşteri hizmetleri boş boş cevap veriyor. En son şöyle bir şey dedi. Modemde hız sınırlıyıcı olabilir üretici ile görüşün dedi. Modem bulsam denesem diyeceğim modemde yok ki.
Modemde hız sınırlayıcı mı
Bence sebebi yanlış söylemişler, belki kablolardan birine çocuğun biri basıyordur o yüzden internet az geliyordur bu da olabilir![]()
Hız sınırlayıcıdan kasıtları muhtemelen ya QoS'dan bahsetmişlerdir ya da SNR marjını ayarlayan seçenek var bazı modemlerde, ondan bahsetmiş de olabilirler. Ama bana daha çok QoS'dan bahsettiler gibime geliyor.Müşteri hizmetleri boş boş cevap veriyor. En son şöyle bir şey dedi. Modemde hız sınırlıyıcı olabilir üretici ile görüşün dedi. Modem bulsam denesem diyeceğim modemde yok ki.
Hız sınırlayıcıdan kasıtları muhtemelen ya QoS'dan bahsetmişlerdir ya da SNR marjını ayarlayan seçenek var bazı modemlerde, ondan bahsetmiş de olabilirler. Ama bana daha çok QoS'dan bahsettiler gibime geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.