Altyapı, yayın açmayı engelleyebilir mi?

THANATOS.139728

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Twitch yayını için internet araştırması yapıyorum. Bildiğiniz gibi 1080p 60FPS bir yayın için minimum 10Mbps yükleme hızı gerekiyor. Ancak kısa süre önce altyapı sorgulaması yaptığımda adresimde TTNET altyapısı ile 68Mbps görünüyor. Bu veriye göre ben 50Mbps bir internet aldığım taktirde dahi yükleme hızımın 8'i bile görmesi zor diye düşünüyorum. Yani bu durum şu anki adresimde böyle bir yayın yapamayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa yaptığım hesaplamalarda ya da ortaya çıkan sonuçta bir yanlışım var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom 50 mbit tarifede upload ı 15 mbit olarak veriyor. Hattınızda sorun yoksa maksimum upload ı alırsınız. Emin olmak için Türk Telekom un çağrı merkezini arayıp hattınızda ne kadar hız alınabileceğini öğrenebilirsiniz.
Peki sizce limit 68 olduğu için max verim almak adına 100mbps satın almak doğru mudur çünkü 50mbps ile aralarında çok az bir fiyat farkı var. Ayrıca sağlayıcının kendi verdiği modemi kullanmak 15mbps upload için yeterli olur mu?

Peki sizce limit 68 olduğu için Max verim almak adına 100Mbps satın almak doğru mudur çünkü 50Mbps ile aralarında çok az bir fiyat farkı var. Ayrıca sağlayıcının kendi verdiği modemi kullanmak 15Mbps upload için yeterli olur mu?

100 Mbit'le fiyat farkı az olabilir. Yalnız altyapınız uygun değil. ADSL/VDSL altyapıda maksimum hızın üstünde ya da yakın hızlar aldığınızda altyapı kaynaklı kopma, hız düşmeleri, ping artışları olabilir. Yapabileceğiniz yayın varsa da yapamaz hale gelebilirsiniz. 50 Mbit almanız daha yararlı olur. Altyapı sorunu yoksa verecekleri modemle upload hızını alabilirsiniz. Çağrı merkeziyle de görüşün. Detaylı bilgi alırsanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı