Altyapımın desteklediği hızın farklı olması

Scrapper6161

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sayın okurlar,
Halihazırda TurkNet kullanıyorum ve 24mb/s hız alıyorum. Lakin malum fiyat zamları sebebi ile Türk Telekom'a geçme kararı aldım. Türk Telekom'u aradığım zaman bana "Sizin altyapınız maksimum 16mb/s destekliyor." gibi bir cümle kuruyor. Kendilerine halihazırda 24mb/s hız aldığımı, modem ara yüzünden de bu değerleri kontrol ettiğimi söyledim. Ancak bana bizim altyapımız o kadar destek veriyor diyor (sanırım TurkNet'in Telekom altyapısı kullandığından haberi yok🤣) velhasıl kelam ben bu 24'ü nasıl alacağım Telekom'dan, ne yapmam gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum.

resim_2022-04-16_114552747.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sayın okurlar,
Halihazırda TurkNet kullanıyorum ve 24mb/s hız alıyorum. Lakin malum fiyat zamları sebebi ile Türk Telekom'a geçme kararı aldım. Türk Telekom'u aradığım zaman bana "Sizin altyapınız maksimum 16mb/s destekliyor." gibi bir cümle kuruyor. Kendilerine halihazırda 24mb/s hız aldığımı, modem ara yüzünden de bu değerleri kontrol ettiğimi söyledim. Ancak bana bizim altyapımız o kadar destek veriyor diyor (sanırım TurkNet'in Telekom altyapısı kullandığından haberi yok🤣) velhasıl kelam ben bu 24'ü nasıl alacağım Telekom'dan, ne yapmam gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 1361712
Turknetin yaptığı zammı diğer firmalarda yapıcak zaten. Sırf bu yüzden operatör değiştiriyorsanız önermem. Turknet altyapınız ne destekliyorsa direk onu tek fiyat üzerinden veriyor. TurkTelekom ise bunu paketlere bölerek daha pahalıya satıyor ve üstüne taahhüt yapıyor.

TurkNet'in yaptığı zammı diğer firmalarda yapacak zaten. Sırf bu yüzden operatör değiştiriyorsanız önermem. TurkNet altyapınız ne destekliyorsa direk onu tek fiyat üzerinden veriyor. Türk Telekom ise bunu paketlere bölerek daha pahalıya satıyor ve üstüne taahhüt yapıyor.

TurkNet'ten 35'lik paket almama rağmen 24 alıyorum zaten hocam. "altyapı ne desteklerse o" muhabbeti... Telekom bana aynı interneti 20 lira ucuza veriyor zaten. Üstüne TurkNet'te gece kullanılmayacak derecede ping artışı oluyor.

Karar senin tabii ki ama geceleri ping artışın operatör değişince düzelmeyecek + altyapın yenilendi daha yüksek hız alabiliceğin bir durumda sen hali hazırda taahhütlü olduğun için artık taahhütün bitene kadar aynı interneti kullanmaya başlıcaksın. İyi düşün taşın ona göre karar ver derim. TürkTelekom bu zamana kadar tecrübemle söylüyorum pişmanlıktır.

Karar senin tabii ki ama geceleri ping artışın operatör değişince düzelmeyecek + altyapın yenilendi daha yüksek hız alabiliceğin bir durumda sen halihazırda taahhütlü olduğun için artık taahhütün bitene kadar aynı interneti kullanmaya başlıcaksın. İyi düşün taşın ona göre karar ver derim. Türk Telekom bu zamana kadar tecrübemle söylüyorum pişmanlıktır.

Altyapı yenilendiği takdirde paket yükseltme durumu da var. Üstüne tahahhütün şöyle avantajı da var Telekom'un seneye yapacağı zamdan de etkilenmemiş oluyorsun. TurkNet'ten önce Telekom kullanıyordum download düşüktü ancak en azından pingim iyi idi.
Yıl sonuna kadar fiber bağlanacağının garantisini aldım ve tt'nin 16'lık paketine geçtim.

Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
V
Altyapı yenilendiği takdirde paket yükseltme durumu da var. Üstüne tahahhütün şöyle avantajı da var Telekom'un seneye yapacağı zamdan de etkilenmemiş oluyorsun. TurkNet'ten önce Telekom kullanıyordum download düşüktü ancak en azından pingim iyi idi.
Yıl sonuna kadar fiber bağlanacağının garantisini aldım ve tt'nin 16'lık paketine geçtim.

Konu kilitlenebilir.
Valla kimden aldıysanız pek güvenmenizi önermem.

Konu kilitlenebilir.
Umarım boş bir vaat almamışsınızdır. Çok gördük örneklerini maalesef. @TTDestek ve Sn. Ümit Önal'ın özel iletişim mail adresine adresinizin konumunu bildirip düşük hızlar aldığınızı buna istinaden FİBER dönüşüm planlama bölgesinde olup olmadığınızı öğrenmek istediğinizi bildiren bir yakınma iletmenizi öneririm ben de size.

Geçiş yaptınız mı? Yaptıysanız ping değerlerinizde dğeişiklik var mı?

50'den aşağı düşmeyen pingim 11 geliyor şu an şaka gibi 🤣
Umarım boş bir vaat almamışsınızdır. Çok gördük örneklerini maalesef. @ttdestek ve Sn. ümit önal'ın özel iletişim mail adresine adresinizin konumunu bildirip düşük hızlar aldığınızı buna istinaden fiber dönüşüm planlama bölgesinde olup olmadığınızı öğrenmek istediğinizi bildiren bir yakınma iletmenizi öneririm ben de size.

TtDestek'e yazdım. Ümit Bey'in mailini bulamadım maalesef.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı