Altyapımın sağladığı değerlere ulaşamıyorum

Türk Telekom'la görüşmelerimde altyapımın 73Mbps desteklediğini söylediler fakat modeme gelen maksimum hız 30 Mbps civarı. Taahhüt bitince 100 Mbps paket almayı planlıyordum, başka ISS'den ama şu an mümkün değil gibi.

Şu anki kullandığım paket 24 Mbps 9-10 ay önce ise modeme gelen maksimum hız 100Mbps civarı olarak gözüküyordu fakat şu an maksimum 30 ve 9-10 ay önceye göre hat zayıflaması bayağı artmış ne yapılması gerekiyor veya neden kaynaklı olabilir?

Screenshot_20191203_192640_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20201007_010621_com.android.chrome.jpg

Türk Telekom'la görüşmelerimde altyapımın 73Mbps desteklediğini söylediler fakat modeme gelen maksimum hız 30 Mbps civarı. Taahhüt bitince 100 Mbps paket almayı planlıyordum, başka ISS'den ama şu an mümkün değil gibi.

Şu anki kullandığım paket 24 Mbps 9-10 ay önce ise modeme gelen maksimum hız 100Mbps civarı olarak gözüküyordu fakat şu an maksimum 30 ve 9-10 ay önceye göre hat zayıflaması bayağı artmış ne yapılması gerekiyor veya neden kaynaklı olabilir?

Eki Görüntüle 694905

Eki Görüntüle 694906

Altyapınız temiz değilse ulaşamazsınız.

Altyapınız temiz değilse ulaşamazsınız.

Modeme gelen maksimum hız 9 10 ay önce 100Mbps civarı gözüküyordu hat zayıflaması da düşüktü bayağı upload da fazlaydı şu anki modeme gelen maksimum upload a göre şu an hat zayıflaması 26 28'lerde 9 10 ay önceki değerlerimle aynı değer gözükmüyor modem arayüzünde. Kuzenlerim de Türk Telekom evimizin mesafesi 20 metre falan onların modem arayüzünde hat zayıflaması 3 olarak gözüküyordu bende ise 26.

Modeme gelen maksimum hız 9 10 ay önce 100Mbps civarı gözüküyordu hat zayıflaması da düşüktü bayağı upload da fazlaydı şu anki modeme gelen maksimum upload a göre şu an hat zayıflaması 26 28'lerde 9 10 ay önceki değerlerimle aynı değer gözükmüyor modem arayüzünde. Kuzenlerim de Türk Telekom evimizin mesafesi 20 metre falan onların modem arayüzünde hat zayıflaması 3 olarak gözüküyordu bende ise 26.

Çok fazla değil mi?

Çok fazla değil mi?

Hat zayıflamasını kastediyorsan evet fazla benim sorum bu değerleri nasıl önceki haline getirebilirim veya getirtebilirim Türk Telekom müşteri hizmetleri yardımcı olmuyor elit hizmet diye bir şey duydum ama onda kesin çözülür mü veya benim kablo çekmem mi lazım ankastreden anlamadım.
Şu anki kullandığım paket 24 Mbps diye bir şey okudum ama?

Evet şu an kullandığım paket 24 Mbps taahhütüm bittiğinde 100Mbps'lik pakete geçecektim başka ISS'de fakat şu anki hat değerlerim izin vermiyor o paketi alsam bile maksimum 30Mbps civarı hız alabileceğim gözüküyor ve ben bunu istemiyorum. Fakat 9 10 ay önce daha yüksek hızları alabilme ihtimalim vardı. Nasıl eski değerlere ulaşabilirim onu soruyorum.

Demek istediğini şimdi anladım. Apartman girişindeki telefon kronesinden telefon kablonun iyi takıldığına emin ol. Kablolar eskimiş olabilir. Bir elektrikçi çağırıp o kroneden dairene CAT6 kablo çektirip telefon hattı kablonu yenilemiş olursun. Elektrikçi telefon kablosu çekmek isterse CAT6 istiyorum de telefon kablosu daha kolay yıpranıyor.

Eğer bunlardan sonra da sıkıntı varsa alt yapının yenilenmesi gerekiyor ki kim bilir ne zaman yenilerler.

Demek istediğini şimdi anladım. Apartman girişindeki telefon kronesinden telefon kablonun iyi takıldığına emin ol. Kablolar eskimiş olabilir. Bir elektrikçi çağırıp o kroneden dairene CAT6 kablo çektirip telefon hattı kablonu yenilemiş olursun. Elektrikçi telefon kablosu çekmek isterse CAT6 istiyorum de telefon kablosu daha kolay yıpranıyor.

Eğer bunlardan sonra da sıkıntı varsa alt yapının yenilenmesi gerekiyor ki kim bilir ne zaman yenilerler.

9 10 ayda ne oldu da bu kadar kötüleşti anlamadım. Kabloyu benim başka bir yerden mi almam gerekiyor yoksa elektrikçide var mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı