Altyapının sağlayabildiği hız değeri sorgulama sitelerinde farklı gözüküyor

hayvanormal

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
r5800x3d
rtx3070ti
b550
3600mhz cl18
Meslek
güvenlik görevlisi birazda çiftçi ama hayalleri baska
Evimde Türk Telekom ve TurkNet olmak üzere iki internet hattı var.
Altyapımın en fazla sağlayabildiği hız “50 mbps”
Speedtest sonuçlarında, daha alt model bir modemle Türk Telekom 50Mbps hızı tam sağlayabiliyorken, birkaç model üst seviyesinde olan bir modem ile TurkNet 45Mbps hız sağlıyor.

Aklıma takılan;
Altyapı Türk Telekom'a ait oldugu için mi Türk Telekom 5Mbps fazla hız alarak TurkNet'e göre altyapının sundugu hızı tam olarak verebiliyor?

Diğer aklıma takılan;
Sokak direğindeki ankastre kutusu 20 yıldan fazla duruyor bu kutuların internet hızına etkisi varsa, tıpkı eski modemlerin performansının düştüğü gibi, performansının düştüğünü düşünmem sebebiyle ücretini ödeyerek değiştirtmek istiyorum ve eve gelen kabloları CAT7 gibi daha kaliteli kablo ile hatları döşemek, belki daha hızlı bir internet kullanabilirim bunlar mümkün mü? Elektrikçi çağırarak değiştirebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paketinizin hızı ne kadar? Benim bildiğim Speedtest ya da benzer siteler sizin internet paketinizin hızını ölçüyor, altyapınızın sağlayabileceği hızı değil.

Altyapınızın sağlayabildiği maksimum hızı Speedtest'ten ya da başka bir siteden değil modem arayüzünden görebilirsiniz hocam.

Modemden modeme değişkenlik gösterse de Genişbant bilgilerini görebildiğiniz sayfayı modem arayüzünden bulursanız

"Attainable Net Data Rate" olarak belirtilen değer altyapınızın desteklediği maksimum hızı gösterir.

Paketinizin hızı ne kadar? Benim bildiğim Speedtest ya da benzer siteler sizin internet paketinizin hızını ölçüyor, altyapınızın sağlayabileceği hızı değil.

Altyapınızın sağlayabildiği maksimum hızı Speedtest'ten ya da başka bir siteden değil modem arayüzünden görebilirsiniz hocam.

Modemden modeme değişkenlik gösterse de Genişbant bilgilerini görebildiğiniz sayfayı modem arayüzünden bulursanız

"Attainable Net Data Rate" olarak belirtilen değer altyapınızın desteklediği maksimum hızı gösterir.

hocam seçtiğim paket altyapının desteklediği en fazla hızı veren paket yani bana kalsa 100mbps pakete geçerim ama 50 den fazla desteklemiyor

hocam seçtiğim paket altyapının desteklediği en fazla hızı veren paket yani bana kalsa 100mbps pakete geçerim ama 50 den fazla desteklemiyor

Bu bilgiyi servis sağlayıcıdan ya da modem arayüzünden aldıysanız öyledir o zaman.

Mesela benim paketim 35Mbps VDSL, dolayısıyla Speedtest 32-35 arası ölçüyor genelde. Ama modemden baktığımda hattım 90 Mbps destekliyor.

sağlayıcıdan öğrendim hocam, iki farklı sağlayıcıda müşteri hizmetleri altyapımın max 50mbps desteklediğini söylüyor. Zaten merkeze bağlı ama bir köy burası buna bile seviniyorum ben :D teşekkür ederim

sağlayıcıdan öğrendim hocam, iki farklı sağlayıcıda müşteri hizmetleri altyapımın max 50mbps desteklediğini söylüyor. Zaten merkeze bağlı ama bir köy burası buna bile seviniyorum ben :D teşekkür ederim

Evet bir köy için gayet iyi. Rica ederim. İyi günler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı