AM4 anakart AM5 yapılmalı mı?

NeocruZZ

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda mevcut işlemcim Ryzen 5 3600X ve ekran kartım 2060 Super. Yazın bunları yenilemeyi düşünüyorum. Kesin olarak karar verdiğim ekran kartı 4070 Ti olacak fakat işlemci konusunda kararsız kaldım. Ryzen 9 5900X alırsam AM4 soket olduğundan anakart değiştirmem gerekmeyecek fakat aklımda yayın vs. gibi işlerle de uğraştığımdan dolayı anakartı AM5 soket uyumlu olan bir anakart ile değiştirip Ryzen 9 7900X almak var. Veya anakart değiştirip fiyat olarak hemen hemen aynı olan daha iyi bir Intel işlemci var ise ona geçmeli miyim? Bu arada şu anda kullandığım anakart B450-F. İşlemci için ortalama bütçe 10-15k arası. Anakart için de 10k ve belki biraz üzerine kadar uygunum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Geçilebilir ama tek anakart ve işlemci masrafı çıkmayacak bu yükseltmede. DDR5 RAM'ler gerekecek ve soğutma sorunu çekeceksiniz. Sistem ne için kullanılacak? PSU'nun yeteceğindende şüpheliyim.

Geçilebilir ama tek anakart ve işlemci masrafı çıkmayacak bu yükseltmede. DDR5 RAM'ler gerekecek ve soğutma sorunu çekeceksiniz. Sistem ne için kullanılacak? PSU'nun yeteceğindende şüpheliyim.
80.000 TL yeterli olur mu tamamen yenilemem için? 4070 TI + işlemci + psu + ram+ sıvı soğutma + anakart şeklinde.

AM4 için şuan elinizde olan anakartı yükseltmenin artık pek bir mantığı yok, oyun performansı olarak AM4'ün en tepe işlemcisi AM5'in en ucuz işlemcisini geçemiyor. Hazır o platforma aşırı yatırım yapmamışken AM5 geçmeniz yararınıza olacaktır. Elinizdeki bütçe geçiş yapmak fazlasıyla yeter.

Evet şimdi gördüm ve kör olduğuma kanaat getirdim. 🙂

Fazla fazla yeterli olur hocam. Sisteminizi tamamen söyleyebilir misiniz? Güç kaynağınız falan.

650W PSU var. B450-F anakartım var ve DDR4 3200MHz işlemcilerim var.

4070 Ti ve AM5 sistem için fazlasıyla yeter, eğer sistemi yazın kuracaksınız paranızı dövizde bekletmeniz daha iyi olur.

Peki anakart, RAM ve PSU önerme şansınız olur mu? Ayrıca AM5 olarak hangi işlemci alınmalı R9 7900X iyi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı