AM5 parça önerileri

Eemirrrr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba AM5'e geçiyorum ve işlemci, anakart, RAM, kasa ve hava soğutucu alacağım. Parçalara yorumlarınız nedir? Önerileriniz bu fiyat bandında varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ek olarak soğutucu RAM'lara engel olur mu?

Son düzenleme:
Chipset olarak B650 tercih etmeniz, BIOS ta daha fazla esneklik sağlar, ayrıca uyumlu işlemci aralığı daha yüksek ve ileride daha üst seviye işlemciye geçmek isterseniz VRM güç faz sayıları daha yüksektir genelde B650 anakartlarda. Biraz daha bütçeniz varsa R5 yerine R7 7700 veya 7700x öneririm, bu sistemde de performans için en az DDR5 5200 bir RAM size faydalı olur, oyun düşünür ve harici ekran kartı almaz iseniz de en az 32 GB RAM öneririm. Tabii ki hocalar da fikirlerini yazsınlar, dinleyelim.

Eğer gömülü WI-FI istiyorsanız anakart için bunu öneririm. AM4 için benzer ASROCK anakartı kullanmıştım, RAM uyumluluğu vasattı, bellek yüzünden çökmeler ve mavi ekranlarla geçti zamanım, ki genelde ucuz olan ASROCK'ların hepsi için böyle. Ayrıca attığımın B650 olması da ekstra.

Eğer gömülü Wi-Fi istiyorsanız anakart için bunu öneririm. AM4 için benzer ASRock anakartı kullanmıştım, RAM uyumluluğu vasattı, bellek yüzünden çökmeler ve mavi ekranlarla geçti zamanım, ki genelde ucuz olan ASRock'ların hepsi için böyle. Ayrıca attığımın B650 olması da ekstra.

Anakart bütçem zaten 5K idi ve ASRock için o kadar çıktım. Biraz daha çıka çıka 10klara cıkacağım. Onun için almayı düşünmüyorum öneri için teşekkürler

Gereksiz pahalı hocam. Wi-Fi zorunluluğu yoksa 6-7k bütçede orta üst B650'ler var.

Wi-Fi için alıyorum bir nevi. Eğer onu alma diyorsaniz 5K bandında anakart alırım diğer türlü cıkacağımı sanmam. MSI Pro M650p nasıl?

Wi-Fi için alıyorum bir nevi. Eğer onu alma diyorsaniz 5K bandında anakart alırım diğer türlü cıkacağımı sanmam. MSI Pro M650p nasıl?
MSI PRO B650M-P diyorsanız, attığım B650M-A'nın bütçe sürümü, daha kötü VRM'e sahip ve WI-FI bulunmuyor. VRM'i A620 PRO RS'den daha iyi, ama siz WI-FI istediğiniz için uygun değil.

Dediğiniz gibi WI-FI'lı bir B650 için bütçeyi biraz daha aşmak gerekiyor, veya 2.el parça kovalamanız lazım. Eğer 2.el işine girmek istemiyorsanız PRO RS size en iyisi gibi.

Ayrıca anakartlar hakkında fikir almak isterseniz ve ingilizceniz var ise bu videoyu öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Pro B650M-P diyorsanız, attığım B650M-A'nın bütçe sürümü, daha kötü VRM'e sahip ve Wi-Fi bulunmuyor. VRM'i A620 Pro RS'den daha iyi, ama siz Wi-Fi istediğiniz için uygun değil.

Dediğiniz gibi Wi-Fi'lı bir B650 için bütçeyi biraz daha aşmak gerekiyor, veya 2.el parça kovalamanız lazım. Eğer 2.el işine girmek istemiyorsanız Pro RS size en iyisi gibi.

Ayrıca anakartlar hakkında fikir almak isterseniz ve İngilizceniz var ise bu videoyu öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım anlamadınız. Wi-Fi için 6K'ya çıktım. Wi-Fi'siz bir anakart almak istersem 5K bandında bu tartışmasız MSI M650P olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı