AM5 üst seviye anakart, işlemci ve RAM tavsiyesi

Daha fazla  
Eski nesilde 5900X in üstene çıkabilecek; oyun, yazılım, 3D her görevi başarılı bir şekilde yapabilecek uzun vadeli bir sistem toplamak istiyorum. Sistemin diğer parçaları var. Sadece anakart, işlemci ve RAM tavsiyesi rica ediyorum. Sistemin birbiriyle uyumlu, dengeli olması önemli. OC yapılmayacak. Bütçe sınırı yok ancak fayda/maliyet oranı yüksek olmalı? (RTX 3080, 2 TB M.2 SSD, kasa, 240mm Arctic sıvı soğutma, 2K 144Hz monitör)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı daha yüksek seçebilirsin.

Ben olsam herkes gibi B650 chipset alacağıma üstüne az daha koyar B850 chipsetli bir kart alırım. B850 chipsetli kartlar PCIe 5.0 teknolojisini barındırdığı için uzun bir süre seni yeterince tatmin edecektir. Ayrıca ram hızları da genel olarak 8000 MHz civarı oluyor B650'lerin 6000'ine kıyasla. Benim önerim Asrock'ların B850 Pro-A veya Pro-Rs modelleri. Yakın fiyata MSI Gaming Plus WiFi da var. Hem WiFi 7 teknolojisi var hem de 5GHz LAN desteğine sahip en uygun anakartlardan.

İşlemci olarak 2K'da oynayacaksan Ryzen 5 7500F oldukça yeterli olacağını düşünüyorum.

Ram olarak da benim fikrimce en uygunu Kingston Beast 2x16 32GB 6000MHz CL30. 6000MHz + CL30 duyduğuma göre DDR5 sistemlerdeki en kararlı ram formu. Yukarıda sayıldığım anakartlarla da tam uyumlu.

Girişin bir tık üstü bir sistem saydıklarım. OC yapmak da mümkün. Ama bir X serileri gibi gelişmiş OC seçenekleri mevcut olmayabilir. Ama basit OC işlerini yapabildiğini düşünüyorum (RAM, CPU vs).

Cevabınız için teşekkür ederim. Sadece oyun odaklı bir sistem olmayacak, hesaplama, yapay zeka, programlada da sürelerin kısalmasını istiyorum. Şuan 5600 işlemci kullanıyorum oyunlarda buda yetiyor amacım ya am4 te kalıcam üst seviyeyi zorlıyıcam yada biraz daha bütçe ayırıp nesil değiştireceğim. Aslında İntelin 15. neslini 1 senedir bekliyorum çıkartmaya gönülleri yok gibi. Çok iyiler ama soğutma çözümleri baş ağrıtıcı 14. nesille tam bir hayal kırıklığı yaşattı bana.
Anakart önerinizi değerlendireceğim. Şuanda Am4 ve Am5 arasındakı güç tüketimlerine bakıyorum ısı problemleri var mı? 170w Tdp değerleriyle geliyor, önceki nesil 105 w bu biraz düşündürücü. Kasam havalandırma açısından çok iyi değil ve 240mm radyatörle soğutmak zorundayım.

Anakart ve Ram ve Sıvı soğutmayı aldım sadece işlemci kaldı. Şuanki düşüncem 7900x uygun fiyatı bulursam ve fikrim değişmezse AM5 geçiş hayırlı olsun. Aldığım ürünler;

Bu arada yabancı forumlarda 7900x yerine 7900 alın ve PBO yu açın böylelikle işlemciniz fazla ısınmaz daha uyguna işlemci sahibi olursunuz performansta fazla etkilemiyor gibi yorumlar var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…