Çözüldü Amasya'da yaşayan veya askerlik yapan var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Elektrikci_Hasan

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2019
Mesajlar
4.512
Makaleler
1
Çözümler
29
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Askerlik Amasya / Merkez'e çıktı bu bölgede yaşayan veya yakın zamanda askerliğini Amasya'da yapan var mı?

İzninizle birkaç sualim olacak.
 
Çözüm
Rüzgar var mı?
Var.
Çevre insanları nasıl?
İnsanları sınıflandırmak biraz ayıp ama çingeneler var. İnsanları iyi zaten pek dışarı çıkabileceğini sanmıyorum, benim ikizim şu an Bingöl'de askerlik yapıyor dışarı çıkan birisi illa 15 gün karantina yapıyormuş.

Amasya Otogar'dan Amasya Merkez'e nasıl gideceğim?
Taksiler var onlara binebilirsin, ayrıca minibüsler geliyor ama 4, 5 yıldır binmediğim için hangi numara nereye gidiyordu unuttum.

Hava sert mi yani?
Biraz sert :)
Yani nezih bir yer mi?
Hırsızlık oranları çok düşük, insanları cana yakın diyebilirim.
Kentkart benzeri bir şeyle mi biniliyor otobüslere?
Elma kart var İşbanka'sının arkasındaki binanın 2. katında çıkarılabiliyor fakat gerek duyacağını sanmıyorum çünkü belirli duraklarda bilet satan yerler var oradan alırsan 5, 10 tane zaten anca kullanırsın.

Otobüse binince şoföre durakta bilet alacağım dersin oturursun, şoför bilet satan bir durağa gelince durur zaten bilet alacaklar alsın diye, o zaman alır kullanırsın.
Amasyalıyım ve askerliğimi Amasya da yaptım. 😂 sorularını alayım
@MayCrasH Bir kaç sorum olacak izninle 🙂

Rüzgar var mı ?
Çevre insanları nasıl ?
Amasya Otogar'dan Amasya Merkez'e nasıl gideceğim?

Bu 3 sorunun önemi şöyle sıcak soğuk yağmur kar tipi hiç biri önemli değil benim için isterse yanardağ patlasın. Bende az sinüzit var rüzgar en büyük düşmanım. Gün içinde sabah veya akşam rüzgar çıktığı oluyor mu? Hava sert mi yani? Ona göre tedbirli gideceğim. Çevre insanlarını sorarken zaten acemilik dışarı çıkılmıyor pek benim demek istediğim Roman, Çingene, değişik değişik insanlar var mı? Yani nezih bir yer mi yoksa cins cins insanların olduğu yer mi? Bu sualin amacı da bende kalsın.

Diğeri de hangi numaralı otobüsler veya ne yazan minibüsler gidiyor Merkez'e? Gerçi bunu bulurum ama her ihtimale karşılık bilmek iyidir. Kentkart benzeri bir şeyle mi biniliyor otobüslere? Otobüse binmemizi sağlayan materyal nedir nerede satılır? Şimdiden teşekkürler 🙂

Amasya çok rüzgar ve yağış alan bir şehir değildir. Ama kışı serttir ve soğuktur. Yazı ise çok sıcaktır.

Komutanlar ise genellikle iyiler. Yardımcı olan kişiliğe sahipler,tabii ki orası askeriye biraz sertlik var ki olacaktır zaten.Ve Amasyalılar hayatında görüp tanıyabileceğin en güzel insanlara sahiptir. Bir sorunun olursa yardımcı olur koştururlar. Elma kart diye bir sistem vardı ben hic kullanmadım ama acemilikse onu kullanmana gerek yok tek seferlik kartlar oluyor mavi belediye minübüslerine onlarla binersin, bakkallarda ya da durak yanlarında oluyor satış yerleri. Çingeneleri var evet hatta benim yaşadığım mahallenin hemen önünde :D ama tehlikesizdirler, sorunlu değillerdir. Servisler varsa otogardan merkeze o şekilde gidersin koronadan dolayı durum ne bilmiyorum,taksi var en son 50 liraya götürüyordu. Ama indikten sonra kesinlikle gitmenin yolunu bulursun.

Son olarak askerden dönerken gezmek istersen ;Yalıboyu evlerini, Kral Kaya mezarlığını,Minyatür müzesini,Ferhat ile Şirin Müzesi ve kanalını, Pirler Parkını, Evliyalarını, Kaleyi ve özellikle de Boraboy gölünü gezmeni tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı