Amazon Amerika'da vergi ne kadar oluyor?

MrMarshmello

Hectopat
Selam yakın zamanda Xbox Series S bakmaya başladım yurt dışından hiçbir ülke Türkiye'ye ürün göndermiyor. Amerika Amazon'da bir konsol buldum, alacaktım. Ancak bir arkadaşım verginin çok fazla olacağını söyledi vergi yüzde kaç oluyor?
Nasıl hesaplanıyor? Cevap verenlere teşekkür ederim :)

Eger amazon kendi gonderdigi bir urun ise, siz zaten satin alirken, urunun ucreti, butun vergilerini sepette gosteriyor. Ve sizden siparis sirasinda tahsil ediyor o vergi ucretlerini. Sonrasinda ekstra bir ucret cikartmadan size getiriyor.

@squater in paylastigi nokta dikkat edilmesi gereken bir nokta. Onu da gozden kacirmayin.

Son düzenleme:
Sakın almayın. 150 Dolar sınırını geçen bir ürünü almak için mali müşavir ile uğraşıyorsunuz. Maalesef Mayıs gibi geldi bu saçma kural.
150 dolar altı bir üründe Amazon kendisi vergi işini hallediyor. Fazla gelirse vergi onu size iade ediyor.

Sakın almayın. 150 dolar sınırını geçen bir ürünü almak için Mali müşavir ile uğraşıyorsunuz. Maalesef mayıs gibi geldi bu saçma kural.
150 dolar altı bir üründe Amazon kendisi vergi işini hallediyor. Fazla gelirse vergi onu size iade ediyor.

Senin dediğin gibi olabilir ben daha geçen gün kardeşim oyuncak aldım hiç vergi ile uğraşmadım ama 150 dolar değildi.

Senin dediğin gibi olabilir ben daha geçen gün kardeşim oyuncak aldım hiç vergi ile uğraşmadım ama 150 dolar değildi.
Hocam zaten yukarda yazdım, 150 dolar üstüne çıkmadığınız sürece hiçbir sıkıntı yok Amazon hallediyor fakat 150 Dolar sınırını geçtiğiniz zaman ürün artık ticaret hükmüne geçiyor artık. O kadar saçma işlere para harcıyorsunuz ki 150 doları geçtiği zaman mali müşavir olsun depoda kalma bedeli olsun vergisi olsun - Amazon'dan o parayı iade almak zorundasınız sizin nakit olarak ödemeniz lazım - gibi birçok prosedür var. Arkadaşın alacağı ürün 250 Dolar civarı bir ürün o yüzden sakın almayın dedim.

Abiler sağ olun bir sorum daha var ben Amazon Almanya'dan bakıyorum hiçbir ilan TR'ye gelmiyor muş bu bir hata da bana mı denk geldi yoksa bu doğru mu? Bir de sizin bildiğiniz ucuza Series S alabileceğim bir yol yurt dışı site vb. var mı? Görseller ektedir

Dosya Ekleri

• 20220727_145051.jpg
    20220727_145051.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 54
  • 20220727_145051.jpg
    20220727_145051.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 49
  • 20220727_145023.jpg
    20220727_145023.jpg
    75,7 KB · Görüntüleme: 50

Technopat Haberler

Yeni konular