Amazon.co.uk'dan ürün alınır mı?

• Konuyu başlatan kaane
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.163
Makaleler
1
Merhaba, almak istediğim ürün sadece Amazon.co.uk üzerinde satılıyor istediğim şekilde. Ben Amazon.co.uk üzerinden direkt Türkiye'ye kargolatırsam ekstra ücret alıyor, buna sanırım gümrük ücreti, vergiler vesaire dahil. Bu ücreti ödedikten sonra gümrük ile ilgili bir problem olur mu? Yoksa istediğim gibi alabilir miyim? Bu arada ürün kulaklık.

Eğer satıcı FBA yapıyorsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama FBM ve Dropshipping ile uğraşıyorsa satıcıya bağlı olarak değişir durum.

Eğer satıcı FBA yapıyorsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama FBM ve Dropshipping ile uğraşıyorsa satıcıya bağlı olarak değişir durum.
Satıcı direkt olarak Amazon.
Ekstra ücret çıkmaz ancak pakete veya faturalandırmaya bağlı belki aranırsınız onun dışında bir sorun olmaz. (Tabi her ihtimale karşı satıcıdan emin olmakta fayda var)
Aramaları saçma olmaz mı hocam :D Komik gelecek ama alacağım ürün 12 sterlin, 2 adet alacağım, ürünler toplam 24 sterlin ama diğer ücretlerin toplamı ürünlerin fiyatını geçiyor. Diğer tüm ücretler 25 sterlin tutuyor, bence aramayıp kendileri halleder.
Ödeme kısmında ödemeniz gereken vergileri ödüyorsunuz zaten, yani bir sıkıntı olmaz. Kapıda ekstra bir ücret ödemezsiniz.
Problem olmaz. Vergiler ve ulaşım ücretleri yansıtılıyor zaten. Sıkıntısız gelir.
Hocam bilmiyorum belki bilginiz vardır, satın alırken kur garantili ve kur garantisiz olarak iki ödeme yöntemi var, birisinde sterlin olarak ödüyorum birisinde Türk Lirası olarak ödüyorum, sizce hangisi daha mantıklı? Ben garantisiz olan daha mantıklı diye düşündüm, şuan anlık kur 18.78 ₺ olarak geçiyor sterlin için ama, Papara ile ödeyeceğim, Papara kaç TL'den hesaplar bilmiyorum. Yani sizce hangisi mantıklı?

Aramaları saçma olmaz mı hocam :D Komik gelecek ama alacağım ürün 12 sterlin, 2 adet alacağım, ürünler toplam 24 sterlin ama diğer ücretlerin toplamı ürünlerin fiyatını geçiyor. Diğer tüm ücretler 25 sterlin tutuyor, bence aramayıp kendileri halleder.
Öyle düşünürseniz 10 bin liralık ekran kartı dediğimiz kartta 700-1000 $ arası bir şey. Fakat konu fiyatından ziyade irsaliye veya personel işgüzarlığıyla alakalı olabiliyor. O da olursa yoksa satıcı (ki Amazon ise satıcı zaten sorun olmaz) ürünü sorunsuz kargolarsa teslim alırsınız.

Satıcı direkt olarak Amazon.

Hocam bilmiyorum belki bilginiz vardır, satın alırken kur garantili ve kur garantisiz olarak iki ödeme yöntemi var, birisinde sterlin olarak ödüyorum birisinde Türk Lirası olarak ödüyorum, sizce hangisi daha mantıklı? Ben garantisiz olan daha mantıklı diye düşündüm, şuan anlık kur 18.78 ₺ olarak geçiyor sterlin için ama, Papara ile ödeyeceğim, Papara kaç TL'den hesaplar bilmiyorum. Yani sizce hangisi mantıklı?
Hocam o kur olaylarına bir şey diyemem, hangisinde hangi kur kullanılıyor falan o kısımları bilmiyorum. Kura göre değişiyor çünkü ama zamanlamalar hiç yok bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı