Amazon.com'da 30 euro sınırı var mı?

namiag

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, amazon.com üzerinden alışveriş yapacağım. 30 euroluk sınıra kargo ücreti ve vergilendirme dahil mi yoksa ürünün direkt olarak yurt dışı fiyatı mı baz alınıyor. Bu konuda kesin mevzuat hakkında bilgisi olan var mı?

Başlık düzenlenmiş 30 euro sınır olduğunu biliyorum ürünün asıl fiyatı mı baz alınıyor vergi ve kargo ücreti dahil hali mi bunu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, amazon.com üzerinden alışveriş yapacağım. 30 euroluk sınıra kargo ücreti ve vergilendirme dahil mi yoksa ürünün direkt olarak yurt dışı fiyatı mı baz alınıyor. Bu konuda kesin mevzuat hakkında bilgisi olan var mı?

Yurtdışdan geliyorsa evet.

30 euro sınırı hakkında yazmıştım. Başlık düzenlenmiş sınır olduğunu biliyorum ürünün kendi fiyatı mı baz alınıyor yoksa ekstralar dahil edildikten sonraki fiyatı mı onu merak ediyorum.

Kargolar vergiler her şey dahil.

Daha ucuz olduğundan yurt dışından siperiş edenler çoğalmıştı. Sanırım ondan böyle bir uygulama getirildi. İç piyasayı hareketlendirmek için. Aynı mal yurt dışından ucuza geliyor. İç firmalar aynı malı daha fazla kazanacağım diye pahalıya satıyor.

Teşekkürler bunu arıyordum. Yani kitaplar 30 euro sınırında istisna doğru mu? Birde ürün fiyatı + vergi 30 euro diye yazılmış kargo ücreti ekleniyor mu o konuda bilginiz var mı ona göre öncelikli kargoyla alacağım.
Evet kitaplar için bu sınır 1500 euro. Kargo ücreti haricen hesaplanıyor olması lazım ama %100 emin değilim ne desem yalan olur o konuda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı