Amazon Hala Ücretsiz Kargo Var Mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
İşletim Sistemi
Arkadaşlar merhaba. Kendime bir mikrofon almak istiyorum fakat merakım şu, Amazon hala ücretsiz kargo veriyor mu? Amazon.com'da e-posta ile ürün elinize ulaşınca geri ödeme yaparız dedi, ondan sonra gene attım yanlış bilgilendirildiniz tarzı e-posta geldi. Aynı şekilde Amazon.de'de mesajlaştım, Türkçe müşteri temsilcisiyle öyle bir şey 2 yıl önce kalktı dedi. İşin özeti arkadaşlar bu ücretsiz kargo sistemi devam ediyor mu? Ediyorsa nasıl yaparım. Teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla yeni hesap açıp prime yaparsan ücretsiz kargo sağlıyorlar.
Prime ayrıcalıklarına bakmıştım da göremedim. Zaten ilk siparişimdi neyse bir daha bakarım.
Etmiyor maalesef. Amazon.com da zaten hiç olmadı diye biliyorum. Amazon.de de bir ara belli ücretin üstünde kampanya yapıldı diye hatırlıyorum.
Amazon.com'da bildiğim kadarıyla olmuştu.
Başka tecrübesi olan var mı? Teşekkürler.

Prime ayrıcalıklarına bakmıştım da göremedim. Zaten ilk siparişimdi neyse bir daha bakarım.

Amazon.com'da bildiğim kadarıyla olmuştu.
Başka tecrübesi olan var mı? Teşekkürler.

Verginin artmadığı yıllarda sıkı takip ediyordum. Hatta Logitech G410 klavye, Logitech G402 mouse, Thermaltake View27 Kasa, 3 adet Thermaltake Riing fan, Saç traş makinesi, Stüdyo ışık seti, Oyuncu kulaklığı vs gibi ürünler almıştım.

Muhtemelen geri ödeme yaparız dedikleri konu da bazıları Amazondan ürün alınca vergi ödemesinden sonra gümrükte vergi ödemezse Amazon bu durumda o vergiyi size geri ödüyordu diye biliyorum. Bu yüzden yanlış bilgilendirildiniz demiş olmalılar. Yani artık öyle bir şey kalmadı.

Amazon.de'de ise Türkiyeye özel bir kampanya yapılmıştı. 50 miydi 70 Euro muydu üzerine kargo ücretsiz gibi bir durum vardı. Benim takip ettiğim dönemlerde Amazon.com'un Türkiyeye özel böyle bir kampanyası olmadı.

Prime üyelerine ise ülke içi veya yakın ülkelerde belki ücretsiz olabilir. Ancak Prime abonesi de olsanız Türkiye'ye ücretsiz kargo seçeneği hiçbir zaman olmadı.

Benim takip ettiğim dönemlerde Amazon.com'un Türkiyeye özel böyle bir kampanyası olmadı.
Kampanya değilde e-posta yoluyla sildirenler vardı galiba. Resmi mi değil mi bilmiyorum da sanırım kalktı. Yani ya paşa paşa kargo ödeyeceğiz ya da oraya giden tanıdık varsa alacağız öyle mi? Teşekkürler, başka yorumlara da açığım.

Kampanya değilde e-posta yoluyla sildirenler vardı galiba. Resmi mi değil mi bilmiyorum da sanırım kalktı. Yani ya paşa paşa kargo ödeyeceğiz ya da oraya giden tanıdık varsa alacağız öyle mi? Teşekkürler, başka yorumlara da açığım.

Resmi değildir muhtemelen. Bizim alıcıların Amazon'u suistimal etmesinden kaynaklanıyordur. Bir ara sırf bu yüzden bazı ürünler artık Türkiye'ye gönderilmemeye başlanmıştı hatırlıyorum.

Amazon.de ile görüştüğümde ancak elinize geç ulaşırsa kargo iadesi alırsınız dedi. Bu elime ulaşma süresi totalde olan süre mi? Yani Türkiye'deki kargo şirketi bile geç getirse amazon karşılıyor mu? Ek olarak sipariş ekranında yazan 5-7 güne mi bakılacak yoksa bana dediği 10 Ocak'a mı? Teşekkürler.

Amazon.de ile görüştüğümde ancak elinize geç ulaşırsa kargo iadesi alırsınız dedi. Bu elime ulaşma süresi totalde olan süre mi? Yani Türkiye'deki kargo şirketi bile geç getirse amazon karşılıyor mu? Ek olarak sipariş ekranında yazan 5-7 güne mi bakılacak yoksa bana dediği 10 Ocak'a mı? Teşekkürler.

Totaldeki süre olmalı. Zaten ürünü aldığınızda ulaşım çizgisini göreceksiniz oradan belli olur.

Bir keresinde ürünü yollamayı geciktirmişlerdi. İletişim kurdum. Bana hızlı kargoyu ücretsiz verdiler. Böylece ürün 3 günde elime ulaşmıştı. Bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı