Amazon İthalat Ücreti Depozitosu Neden Fazla?

121228

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2016
Mesajlar
2.804
Makaleler
10
Çözümler
7
Selam, Amazon'un Prime üyelerine özel indirimlerinde HyperX Cloud 2 çarptı gözüme. Alacaktım fakat ürün Almanya'dan geliyormuş. Bir de tahmini ithalat ücreti depozitosu 237 TL diyor. Anladığım kadarıyla bu ithalat ücreti depozitosu gümrük vergisini öderken kullanılıyor. Yani anladığım kadarıyla ürünü aldığımız zaman gümrük vergisini de ödüyoruz gibi bir şey. Fakat benim aklıma bir şey takıldı. Ürünün fiyatı 493 TL diyor. Gümrük vergisini hesapladığımda ise 97 TL çıkıyor bu ürün için. Yani gümrük vergisiyle ürünün fiyatı 590 TL oluyor. Fakat Amazon neden 237 TL alıyor benden? Gümrük vergisini ödeyince bu paranın içinden, geriye kalan 140 TL'ye ne olacak?

Screenshot_1.png


Ödeme ekranında ise fiyat bu şekilde.

Screenshot_2.png
 
Yanlış bir bilgi vermek istemem ancak şöyle bir şey duydum. Size herhangi bir vergi çıkmıyor. Amazon vergiyi kendisi hallediyor. Geri kalan parayı da iade geçiyor. Böyle bir sistemleri olduğuna eminim ancak bu ücretin o olduğundan emin değilim.
Fakat "Depozito" kelimesi aynen bu tür şeyler için kullanılır.
 
Bu ürün kapına kadar ek ücret ödemeden gelmektedir. İçinde her şey dahildir. Yurt içinden alır gibi olur.
 
Gümrük vergileri eskiye oranla çok yüksek, cari açığı bu gibi yöntemlerle ithalatı azaltarak aşmaya çalışıyorlar sanırım :) Ek olarak taşıma ücretleride arttı, ek olarak dövizde artınca bu tablo ortaya çıktı. Bu yine iyi 700 dolarlık bir monitör almaya kalkınca en az bu kadarda ( bazen üründenden pahallı) vergi/ gümrük/ yol kesintisi çıkıyor ki sorma. :D 700 dolar ürün, 800 dolar bu kesintikerin olduğu ilanlar görmüştürüm :))
 

Geri
Yukarı