Durumlarınıza tek tek cevap verip son mesajıda atmış olayım konuyu tartışmaya çevirmeye lüzum yok, rahatsız olduğunuz bir durum varsa rapor et butonunu kullanabilirsin.
Birinci durumuna cevap olarak, haksız olduğumu kabul etmedim çünkü haksız değilim kendime göre ve insanları saçma birşeye teşvik etmiyorum. Bunu yapmak isteyip de nasıl yapılacağını bilmeyenlere rehber olsun diye hazırladım. Konuyuda saptırdğımı düşünmüyorum hâla aynı şeyleri konuşuyoruz
İkinici olarak ise; okuduğumu anlama sorunum olabilir kendim farketmedim ama dediysen doğrudur

Sadece ufak bir soru sorucam cevaplarsan tamam haklısın diyip kenara çekilcem

Amazon.com'dan TR'de gümrük vergisine takılmayacak fiyatta ürün aldığınızda sepette sadece kargo eklendiğini görüyorsunuz, aynı ürünü amerikada sipariş verdiğiniz zaman yine vergi ekleniyor o zaman 30 Euro altı tüm alışverişlerimizde vergi ödememiş oluyoruz senin mantığınla

Amerikada kaç kalemde vergi alındığı hakkında ne kadar bilgin var ? Benim ciddi anlamda pek detaylı bilgim yok aydınlatırsan sevinirim.
Kenara çekileceğin sorunun cevabını vereyim

Öncelikle biliyorsun vergi sınırı 75€ idi. Amazon.de 49€ üstü ücretsiz kargo sağlıyordu. Bu bir kenarda dursun.
İkinci olarak gelelim Amazon.de sitesinde dediğimiz gibi, sitede satılan ürünlerde Almanya KDV'si dahil mi? Dahil. Türkiyeden alırken sepette düşüyor vergi? Düşüyor.
Yani 75€ bir ürün aldınız diyelim, sepete attınız. Sepette '' 75€ - (Almanya KDV'si %20, yani 15€ yapıyor) = 60€ oluyordu. Yani bir Almanya vatandaşı 75€ öderken, Türkiye vatandaşları 60€ ödüyordu.
Amazon.de'nin bu 49€ üzeri ücretsiz kargo olayı, Sepette Almanya vergisi düşmüş halde 49-75€ arası kalan ürünleri; hem ücretsiz kargo hem de vergisiz almamızı sağlıyordu.
Bu yüzden abartılı bir alışveriş trafiği oluştu... DonanımHaber'de Amazon ana başlığını takip edenler dediklerimi biliyor, belki bu muazzam fırsatlardan da yararlandılar bir cok kez.
Yani; bilmeden konuştuğun gibi vergisiz ve ücretsiz kargo ile alışveriş yapılıp, Ülkemizden çoook çoook daha ucuza geliyordu ürünler.
Ben kendime, kardeşime ve babama Columbia bot aldım. 3 botun toplan Türkiye fiyatı 1400 lira ederken, biz Yılbaşı öncesi 360TL'ye kapattık. Ve bu aşırı yüklenme sonucunda sınır 75'den 30'a düştü.
Yani artık ücretsiz kargo yada vergisiz alışveriş aynı anda mümkün değil (Chat'i suistimal etmedikçe...)
Amazon.com için örnek vermişsin mesela sen ona da cevap vereyim, Amazon.com'da hiç bir zaman ücretsiz kargo olmadığı için, bu kadar düşeş olmuyordu zaten, Black Friday indirimleri dışında.
Amazon.de, bir Almanya sitesi ve Almanlardan daha ucuza Türkler alışveriş yapabiliyordu, Devlet bu yüklenmeyi fark edip, önünü kesti. Vergi sınırını 49€ altına düşürdü.
Amazon.com için, ''Amerikadan alanlar'' ürün fiyati üzerine %17 USA vergisini ödeyip, ücretsiz kargo ile alışveriş yapıyorlar.
Türkler 30€ altı ürün de alsa Kargo ücreti ödedikleri için, Amerika vatandaşlarından daha ucuza alamıyorlar

Son olarak dediğin gibi, biz 30€ altında ürün alırsak vergi ödememiş oluyoruz, ama Amazon.com'da kargo ücreti hep vardı. Amazon.de'de ise Gümrük sınırı, artık ücretsiz kargonun altında kaldığı için kombo yapamıyoruz
Kaç kalemle bir ilgisi yok, ''kendi ülkenden'' aldığın her ürün için KDV ödersin. Simit ayranda bile vardır bu.
Sen köşene geç istersen, çünkü bu sağlam bir knockout oldu :/