Amazon Kargo ve Gümrük Ücretlendirmesi Nasıldır?

xedas89

Kilopat
Selamlar ahali. Monitörü, kulaklığı, klavyesi vs. her şeyi içinde olacak şekilde 18 bin gibi bir bütçem var. Amazon'dan topladığım zaman fiyatların çok daha uygun olduğunu fark ettim. Örnek olarak 1080 Ti Amazon'da 4440 TL iken TR'de 5500 gibi fiyatlara satılıyor. Kafama takılan şey ise bu parçaların kargo ücretleri ve gümrük işlemleri. Sağdan soldan okuduğum kadarıyla gümrük ve kargo işlemlerinin parası sepette görünen ücrete dahil ve 1500$ aşılınca ithalata giriyor gibi yazılar gördüm. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. Tüm parçaları getirmenin yolu nedir ? Bu parçalar gelirken gümrüğe takılır mı ? Ne gibi sorunlar yaşarım ? Ücret artarsa ne kadar artar ? Yardımcı olursanız sevinirim.

1.png

2.png

3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışı alımlarda 1500 Euro (Dolar da olabilir tam emin değilim.) sınır var. Ayrıca kasa ve ekipmanları TR'den almanızı öneririm. Hazır QP Bilişim'de Enthoo Evolv 700TL. Çok arzu ettiğim ama alamadığım kasadır kendisi :(. Onun dışında monitör çok lüks. Sıradan 4K IPS veya 2K 144Hz bi rmonitör işinizi görecektir.

Place your ordes kısmına gelip kargo ücreti gümrük vergisi vs ne kadar ekleneceğini görebilirsiniz. 20 bin lira civarı fiyat çıkarabilirler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı