Amazon Kargoyu Kaybetmesi ve İade Süreci

Bu kargoda kaybolan ürünler için firmaların artık olaya el atması lazım. Sen bana para iademi baştan yap veya yeni ürünümü gönder, sonra kargoyla ne halt ediyorsan et banane. Kargo kaybolduysa oradaki süreci satıcının, kargo firmasıyla ayrıca yönetmesi gerekir. Zamanında ben de Tchibo'dan epey bir miktar kahve aldım. MNG kargo beni tam 1 ay bekletti teslimat için. Bir de teslim edildi göstermişler. Onu arıyorum olmuyor bunu arıyorum olmuyor. En sonunda bir gün kapı çaldı kargo geldi. Kargocu dedi ki bunun içindeki şey kırılmış, kutudan kahve dökülüyor. Harbiden de baktım kahvenin olduğu cam kaplar kırılmış. Kargocuya dedim bunu geri yollayalım diye. Adam aldı götürdü. Tchibo ile tekrar iletişime geçtim, iade edilen ürün bize gelmeden yenisini yollayamayız dedi. Burada da yaklaşık 1 ay zaman geçti. MNG kargoyu bulamıyor, Tchibo MNG ile iletişime geçiyor cevap alamıyoruz diyor. Süreç uzadı da uzadı. En sonunda Tchibo'nun üst düzey biriminden bir yetkili aradı ve bana yeni ürünleri yollayacaklarını, MNG ile yaşanan sorunu kendileri çözeceklerini belirtti. Aynı teklifi en başta ben yapmıştım zaten. Prosedür böyle olduğu için ilk etapta iadeyi beklememiz lazımdı dediler.
Çok haklısınız, aynı süreci yaşadım. Bir de güya müşteri odaklı sistem. Amazon gibi bir firmadan beklemiyordum.

Amazon'un müşteri hizmetleri ve müşteriye davranışı günümüze göre 2 sene önce çok kaliteliydi. Müşteri temsilcileri bilgili ve nazikti, son 3-4 aydır hangi müşteri temsilcileriyle görüştüysem hepsi bilgisiz ve resmiyetten uzak hitap dilini kullanıyorlardı.

Amazon'un müşteri hizmetleri ve müşteriye davranışı günümüze göre 2 sene önce çok kaliteliydi. Müşteri temsilcileri bilgili ve nazikti, son 3-4 aydır hangi müşteri temsilcileriyle görüştüysem hepsi bilgisiz ve resmiyetten uzak hitap dilini kullanıyorlardı.
Hiç bilgili değiller. Tek söyledikleri "Sizi anlıyorum beyfendi" anlaşılmaktan hayatımda ilk kez bu kadar sıkıldım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı