Amazon TR çikolata indirimleri

Çikolata için bile indirime bakacak hale gelmişiz hala daha konuya şükredin kardeşim zorla al diyen mi var diyebilecek biri çıkıyor. Türkiye simülasyonu her zamanki gibi şaşırtmıyor. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim zaman ayırdığı için.
Dipnot: Halen tadına bakmamış olan varsa Eti Gold' u öneririm.
 
Neyi beğenicez kardeşim pardon da Avrupa'daki insanlar aynı birim paraya 200 gram çikolata alıyor indirimsiz haliyle bir de 63 gram çikolata indirimli haliyle bile pahalı biraz gözünüzü açın artık.
Birim diye bir şey yok şunu bir anlayamadınız buradaki 60tl ile çinin 60 yeni bir mi ? Her şeye biirm diyorsunuz öyle bir şey yok ama tabi ki avrupa ülkeleri biraz daha ucuz.
 
Birim diye bir şey yok şunu bir anlayamadınız buradaki 60TL ile Çin'in 60 yeni bir mi? Her şeye biirm diyorsunuz öyle bir şey yok ama tabii ki Avrupa ülkeleri biraz daha ucuz.

Aynen eminim yoktur alım gücü diye bir şey var duymadın mı hiç?
Avrupa da asgari ücret alan bir insanın parasıyla ne alabileceğine yani birime bakarım ben.
 
Madem tartışıyorsunuz artık tartışmalarda bu konulara değinilmesi gerekiyor. Dondurma ve çikolata gibi ürünlerde Avrupa daha kaliteli ürünler tüketiyor. Bizim gibi ülkelerde mal kalitesi daha düşük veya ana madde daha az kullanılıyor katkı madde oranı artıyor. Avrupa'da satılan ürünü sen zaten burada alamazsın, 3 Euro olsa 30 lira eder sen 1 tane alırsın belki alamazsın bile. Avrupalı ise buradan doldurup gider. Tartışmaya bile gerek olmayan konu.
 
Yakın zamanda markete gidip fiyatlara baktım, 4.75'e aldığım Nestle Damak çikolata 7.75 liraydı, Eti Karam %70 ise 4.25 idi. Prime fiyatı çıktı yani, 7 lira kar ettim :)
 
Birim diye bir şey yok şunu bir anlayamadınız buradaki 60TL ile Çin'in 60 yeni bir mi? Her şeye biirm diyorsunuz öyle bir şey yok ama tabii ki Avrupa ülkeleri biraz daha ucuz.

Sen paranı TL'den dolara çevirip hesap yapıyorsun ama önemli olan alım gücü/ fiyat orantısıdır yani bir nevi birim.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı