Amazon tüketici hakem heyeti kararını 2 aydır yerine getirmiyor

tariksuhakilic

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Samsung Odyssey G7 32" / Ryzen 9 5900X / MSI X570S Edge Max Wi-Fi / Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB Cl18 3600MHz / Sapphire Nitro+ SE RX 6800XT / Corsair H150 RGB / Corsair iCUE 5000X / Steelseries Apex Pro / Steelseries Rival 650 Wireless / MSI OPTIX G27CQ4 / Acer Nitro XV272S / Steelseries QcK 3XL Prism / 2x Samsung 980 Pro 1TB / Samsung 970 Pro 512GB / WD SN350 480GB / Samsung 970 Evo 250GB / Sandisk SSDPlus 480 / Corsair CX750F / G512SE Hero
Merhaba. 2022 yılının sonlarında Samsung Odyssey G7 32" 2K 240Hz G-SYNC bir monitör aldım. Kusurlu gelmişti. Amazona bu konu hakkında yazdığımda stok gelince değişim yapabiliriz 30 günü geçse de demişti. Uzun bir süre stok gelmedi, hatta 1 yıldan uzun bir zaman geçti, birkaç defa stok talep etmeme rağmen de stok gelmedi. Yine bir gün tekrardan stok talep ederken bir temsilcinin bana 30 gün sonrasında değişim/iade almıyoruz demesiyle ben servisle, tüketici hakem heyetiyle vs. uzun bir süre git gelin ardından tüketici hakem heyetinden değişim kararı aldım. Karar çıkalı 2 aydan fazla oluyor. 12.09'da değişim kararı çıktı. Kasım'ın 6'sında bana iki ürün önerdiler.
Bunlardan birincisi.
[COLOR=var(--__N4QdCheV6wPa,#565959)][COLOR=var(--__N4QdCheV6wPa,#565959)]Samsung LS27DG602suxuf, 27" inç, OLED, QHD, 2560 X 1440, 2K, 0.03ms, 360Hz, FreeSync Premium Pro, HDR10+ Gaming oyuncu monitörü[/COLOR][/COLOR]
İkincisi:
[COLOR=var(--__N4QdCheV6wPa,#565959)][COLOR=var(--__N4QdCheV6wPa,#565959)]Samsung Odyssey Neo G7 LS32BG750nuxuf 32" 1ms 165Hz UHD quantum mini-LED HDR2000 1000r pivot Gaming monitör[/COLOR][/COLOR]
Ben başta Odyssey OLED g6'yı kabul ettiğimi yazdım, fakat ben yazana kadar OLED g6'nın da, Odyssey Neo g7'nin de stoku bitti (birkaç saat içinde geri dönüş yaptım oysaki. Geciktirmedim.)
Odyssey Neo G7 zaten benim monitörün misli olmuyor diye düşünüyorum. 240Hz'den 165'e düşüyor sonuçta. Odyssey OLED g6'nın da G-SYNC desteği olmaması sebebiyle istemiyorum. Stokların da bitmesi sebebiyle de zaten ikisinin artık bir seçenek olmamasıyla, G-Sync uyumlu olan bir modelin de önerisini istiyorum dedim. Birkaç saat sonrasında G-SYNC destekleyen bir model önereceğiz dediler. Sonrasında bir daha geri dönüş olmadı. 2 aydan fazla oldu. Ben ne yapabilirim? İcraya verirsem misli ile değişim olarak isteyebilir miyim? Bir de 32" e alışık olduğumdan açıkçası Odyssey OLED g6'nın 27" versiyonunu da istemiyorum. Misli ile değişimde Odyssey OLED G8 32" önermesi gerekmez mi normalde? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İcra takibine vermemeniz hata.
İcraya aynı veya misli ile değişim istediğimi (bu monitörün zaten üretimi yok) belirtebiliyor muyum? Sadece para iadesi oluyorsa benim için zararı daha büyük oluyor. Monitörü zamanında 10.000₺ gibi bir fiyata satın almıştım.

İcraya aynı veya misli ile değişim istediğimi (bu monitörün zaten üretimi yok) belirtebiliyor muyum? Sadece para iadesi oluyorsa benim için zararı daha büyük oluyor. Monitörü zamanında 10.000₺ gibi bir fiyata satın almıştım.
Avukat bir tanıdığınız varsa ona danışın daha doğru bilgi verecektir.

Siz ilamlı icra başlatacaksınız, karşı tarafa anlaşması için süre tanınacak ve büyük ihtimal sizinle iletişime geçip tekrar muadil ürün teklif edecekler.

Anlaşmazsanız, icra için gidildiğinde aynı ürün yoksa (muadil dahil mi bilmiyorum) piyasa fiyatı hesaplanarak güncel fiyatına göre icra işlemi yapılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı