Amazon Türkiye'den alışveriş yapılır mı?

kaboom295

Kilopat
Daha fazla  
Amazon Türkiye sitesinden samsung CF396 monitörünü almak istiyorum. Ürünün fiyatı 730 TL. Almalı mıyım? Güvenilir midir?

Amazon ve benzeri sitelerde ürünleri genellikle farklı farklı satıcılar da satabiliyor. Siz alışveriş yaptığınız zaman paranızı direkt olarak satıcıya değil, aracı kurum olan AMAZON sitesine vermiş oluyorsunuz. Siz ürünü alıp onaylayana kadar veya satın aldıktan sonra 7-14 gün içerisinde iade talebi açmazsanız paranızı o zaman satıcıya gönderiyorlar. Bu açıdan parayı verdim iade edemezsem, paramı alamazsam gibi sorunlar ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca bahsettiğiniz ürüne baktım " Amazon.com.tr tarafından satılır ve gönderilir. " ibaresi mevcut. Kesinlikle güvenebilirsiniz.

İnternet üzerinden ürün alırken dikkatli olunmasında fayda var.
Öncelikle Ürünün satıldığı web sitesi ssl sertifikasına sahipmi bakılmalı, sonrasında web sitesi ve satıcı firma hakkındaki yorumlar dikkatlice takip edilmeli, ve en önemlisi satıcı firmaya ulaşa bilinecek telefon numarası ve firmanın açık adresi mevcut mu.?

Şu ürünü Amazon'un kendisi satıyor da Türkiye deposundan mı gönderilecek? Gümrük vergisi vs. ek ödeme çıkmaz değil mi?

Hayır çıkmaz, çıkarsa zaten vergi ile birlikte tahsil ediyor Amazon sonradan herhangi bir ek ödeme yapmak zorunda kalmıyorsun.

Bu arada satıcısı Amazon olan ürünleri gözüm kapalı alırım. Müşteri memnuniyeti konusunda Dünya'nın en iyi firması.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı