Amazon'dan 10.000 TL'ye sistem toplama

xmetex2302

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Ben PC toplamak istiyorum ve alttaki adresteki üst seviye oyun 4K hoşuma gitti. 11 bin TL olan.

Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Temmuz 2017 - Technopat

Bu malzemeleri Vatan'dan alsam monitörle birlikte 15 16 bin TL civarı oluyor. Amazon'dan alsam monitörle birlikte yaklaşık 10 bin TL tutuyor.

Biraz araştırdım ve bazı makalelerde monitör ve kasanın gelirken zarar görebileceğini okudum. Böyle bir riski var mı? Bu gümrük fiyatı neye göre belirleniyor? Gümrüğe takılması durumunda ne olur? Ürünün bozuk çıkması durumunda iade etmek bahsedildiği kadar kolay mı?

Fazla soru sorduğumun farkındayım ama paramın araya gitmesini istemiyorum. Emin olmak istiyorum. İlk tecrübem olacak bu benim. Kusuruma bakmayın.

Beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen onları yurtdışından getirtirsen zaten neredeyse aynı fiyata gelecek vergisiyle beraber ve yurtdışı garantili olacak. En fazla 500 TL fark olur. Vatandan da PC alma çok pahalı. Sinerji gibi sitelerden toplayabilirsin hem onlar montajını yapıp gönderiyorlar ve ucuz.

Şimdi ki aklım olsa TOPLAMA bilgisayarın hakkını verip, güvenilir sitelerden uygun fiyatlı olanları seçerek güzel bir sistem toplardım. Tek ürün getiriyorsanız veya ürünün fiyatı buradan alacağınızdan daha ucuza geliyorsa Amazon'dan alabilirsiniz.

20170731_224933.png

Tuncay bey acaba yanılıyor olabilir misiniz?
Gümrüğe takılırmı?
1 ay içinde geri teslim edebiliyormuşuz galiba bozuk çıkarsa. Ama 1 ayı geçtikten sonra bozulursa çöp diyolar. Öylemi?

Eki Görüntüle 251830
Tuncay bey acaba yanılıyor olabilir misiniz?
Gümrüğe takılır mı?
1 ay içinde geri teslim edebiliyormuşuz galiba bozuk çıkarsa. Ama 1 ayı geçtikten sonra bozulursa çöp diyolar. Öyle mi?
Gümrüğe takılmaz. Siz öderken Amazon sizden Türkiye vergilerini alıyorlar. Sadece satıcısı ve kargocusu Amazon olan kişilerden alın. 3. şahıslardan alırsanız sorun olabilir.

Hayır, 2 yıl garantili ürünleriniz. 1 yıl Amazon, 1 yıl üretici garantisi mevcut.

Cevaplarınız için teşekkürler peki mantıklı mı amazondan almak? Bide kara cuma yılbaşı cadılar bayramı gibi özel günlerde ne kadar indirime giriyor ürünler tahminen.

Ben ulkemizden almanizi tavsiye ederim. Eksen, Sinerji gibi sitelerden alirsaniz amazon`dan ugrastiginiza degmeyecek bir kar elde edersiniz. Bence mantikli degil Amazondan bilgisayar parcalari satin almak.

Eğer tek bir ürün getirtecekseniz mantıklı. Şöyle ki mesela ekran kartı pahalı ve Türkiye de sürekli dalgalı fiyatlara satılıyor. Siz bu parçayı 200-300 TL karla getirtecekseniz mantıklı ancak bütün bir sistem mantıksız olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı