Amazon'dan alınan ekran kartının faturası nasıl alınır?

• Konuyu başlatan SCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.749
Bu arada bende sıvı soğutucu aldım Almanya satıcısından, fatura ile gelmedi. Genelde e-fatura kullanılıyor, size e-posta ile gönderirler.
Neredeyse 1 ay oldu, hala göndermediler.
Yurt dışından alınan kartlarda o bildiğiniz sıradan faturalardan olmuyor. Küçük bir kağıtta (A5'ten bile küçük) ürüne ait bilgiler oluyor fiyat vergi vs. Kutunun içinden çıkıyor genelde.
Yok hocam. Çok ufak bir kağıt parçası çıktı onda da ekran kartı modeli, almanca yazılar falan yazıyor, fiyat görünmüyor.

Neredeyse 1 ay oldu, hala göndermediler.

Yok hocam. Çok ufak bir kağıt parçası çıktı onda da ekran kartı modeli, almanca yazılar falan yazıyor, fiyat görünmüyor.
Fatura kutu içinde gelmez.
Siz temsilci ile görüştüyseniz ona rağmen fatura yollanmadı ise bilemiyorum fakat ürününüzün barkodu sistemlerine kayıtlı olduğu için bir sıkıntı olduğunda, ürünü tekrar gönderebilirsiniz (faturayı başka bir şey veya gerekli gördüğünüz için istiyorsanız bilemem).

Fatura kutu içinde gelmez.
Siz temsilci ile görüştüyseniz ona rağmen fatura yollanmadı ise bilemiyorum fakat ürününüzün barkodu sistemlerine kayıtlı olduğu için bir sıkıntı olduğunda, ürünü tekrar gönderebilirsiniz (faturayı başka bir şey veya gerekli gördüğünüz için istiyorsanız bilemem).
Amazon ile görüştüm. DHL ile iletişime geçmemi söylediler. Faturayı kargo firması veriyormuş, çok saçma.

Amazon ile görüştüm. DHL ile iletişime geçmemi söylediler. Faturayı kargo firması veriyormuş, çok saçma.
Demek Almanya satıcısının faturasını DHL veriyor, herhalde gümrükten geçerken, vergiyi aldıktan sonra faturayı güncel haliyle sunması gerek (öyle tahmin ediyorum). Aslında güzel bir uygulama olabilir fakat ben merak etmemiştim. Madem öyle bende DHL'den isteyeyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı