Amazon'dan biri benim için alışveriş yapabilir mi?

krend

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Kendi çapımda commission bazlı freelance iş yapıyorum, bir aralar Payoneer vb. uygulamalar ile yaptığım işlerin parasını alabilmek için çok uğraştım fakat vergi vs ile uğraşmak istemediğim için bıraktım ama hala iş yaptırmak için bağlantı kuran var. Kazandığım para ile Amazon veya diğer yabancı alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapıp istediğim birkaç şeyi almaya karar verdim. Yurt dışından yıllardır tanıdığım arkadaşlarım var, bunlar benim hesabımdan alışveriş yapıp (dolar ile) Türkiye'ye gönderebilir mi? Gümrükte herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Kendi çapımda commission bazlı freelance iş yapıyorum, bir aralar Payoneer vb. uygulamalar ile yaptığım işlerin parasını alabilmek için çok uğraştım fakat vergi vs ile uğraşmak istemediğim için bıraktım ama hala iş yaptırmak için bağlantı kuran var. Kazandığım para ile Amazon veya diğer yabancı alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapıp istediğim birkaç şeyi almaya karar verdim. Yurt dışından yıllardır tanıdığım arkadaşlarım var, bunlar benim hesabımdan alışveriş yapıp (dolar ile) Türkiye'ye gönderebilir mi? Gümrükte herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Şimdiden teşekkürler.
150 euro üstü ürünler gümrükten geçmez. Sizin adınıza alışveriş yapabilir evet Amazon zaten shipping available TR yazıyorsa sorun olmaz.

AB için %18 Amerika için de %30 gümrük vergisi ödersiniz ürünün faturasına göre.

Ek olarak gümrükten 1 ay içerisinde en fazla 5 kez ürün geçirebilirsiniz 6.kez geçirmek istediğiniz ürün takılacaktır. Bu her ay sıfırlanır.

Son düzenleme:
Birinin size göndermesindense doğrudan Amazon size gönderirse daha sağlıklı olur. Amazon gönderdiği zaman gümrükle ilgili tüm işlemleri sizin adınıza onlar hallediyor vergilendirme yapılacaksa daha satın alma aşamasında hesaplayıp tahsil ediyor ve sonrasında ek vergi vs. çıkarsa da kendisi üstleniyor. Amazon'da Türkiye gönderimi olan ürünler satıcılardan alışveriş yapmanız yeterli. Amazon.com.tr adresinden alabilirsiniz bile globaldeki Amazon ürünleri arasından Türkiye gönderimi olan ürünlerin tamamı listeleniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı