Amazon'dan elektronik ürün almak

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.306
Makaleler
3
Çözümler
3
Uzun yıllardır bu firmadan alışveriş yapıyorum, elektronik üründe olsun diğerleri olsun alışveriş yapmışlığım vardır. Malum Amazon'un müşteri politikası başka hiçbir mağazada yok. Lakin, geçenle de okuduğum bir konu kafama takıldı. Amazon sattığı elektronik cihazlara kendi garanti veriyor, kendi teknik servisi vs yok. Burada, kendine gelen ürün kullanıcı hatası değilse değişim veya para iadesi yapıyor. Esas soru şu, teknik servisi olmayan bir firma üründeki hatasının kullanıcı hatası olup olmadığına hakkaniyetle nasıl karar verecek? İkincisi, hadi kullanıcı hatası değil diyelim ve değişim yapmak istedi fakat stok yok. Burada para iadesi konuşuyor. Lakin malum sebeplerden ötürü aynı miktar para ilerleyen yıllarda aynı ürünü alabileceğinin garantisi yok. Bu düşünce beni Amazon'dan ciddi oranda soğuttu. :(
Bakın bir ekran kartı alıyorsunuz, monitör alıyorsunuz veya işlemci alıyorsunuz aradan 1 yıl geçiyor ve arızalanıyor. Belki ufak bir tamirle düzeltilebilecek ama adamların servisi yok. Para iadeleri verse aynı kartı belki alamayabilirsin. Bu önemli bir risk olarak görüyorum.
Sizin düşünceniz nedir?
 
Sizin bahsettiğiniz gibi durumlarda direk markayla iletişime geçmek daha mantıklı.


Ben Amazon'un güzel iade politikasını kısa vade için kullanıyorum.
 
Sizin bahsettiğiniz gibi durumlarda direk markayla iletişime geçmek daha mantıklı.


Ben Amazon'un güzel iade politikasını kısa vade için kullanıyorum.
Markalar genelde Dist.lere yönlendiriyordur, kimden aldıysan ona git diye. Diğer yandan marka ilgilenmez ki, önceden EVGA vardı. Uluslararası olarak ürünlerine sahip çıkıyor, her ne kadar kargo, gümrük vs masrafı olsada. Oda havlu attı, üretmiyor, diye biliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı