Amazon'dan sipariş edilen ürün gümrükte takılır mı?

Hamdi Tekins

Picopat
Merhaba. Amazon'un Almanya versiyonundan iskambil kağıdı sipariş ettim. Toplam tutar 888,01TL. Bu fiyatın içinde kargo parası dahil. Bu ürünü alırken Amazon T.C. numaramı istemedi ve az önce başka bir ürünü sepete ekledim ve alma aşamasında direk T.C.'mi sordu. Şimdilik atla dedim ve ürünün fiyatını incelediğimde ithalat ücreti depozitosu diye bir şey gördüm. Sanırım gümrük parası. Ama benim siparişimde bunların hiçbiri yok. Yani gümrük benden para mı isteyecek ya da bunların hiçbiriyle karşılaşmayacak mıyım? Kafam çok karıştı.

IMG_0982.jpeg

Gümrük sınırının altında kalıyor her türlü.

Hocam bir sorum var benim de hazır konusu açılmışken Amazon'dan yaklaşık 20000 liralık saat ve monitör alışverişi yapacağım sıkıntı olmaz değil mi vergi vs çıkmadığı için ödeme sayfasında Türkiye içidir diye düşündüm.

Hocam bir sorum var benim de hazır konusu açılmışken Amazon'dan yaklaşık 20000 liralık saat ve monitör alışverişi yapacağım sıkıntı olmaz değil mi vergi vs çıkmadığı için ödeme sayfasında Türkiye içidir diye düşündüm.
Eğer satıcı Amazon.com.tr ise bir sıkıntı olmaz.

Ama neden itahalat ücreti kesmediler

Detay bilmiyorum.

Ürün yurtiçiyse problem olmaz. Ki anlarsın zaten onu.

Sınırın üstü ama alırken italat ücreti depozitpsuda dahilse sorun olmaz gibi

Gümrük sınırının altında kalıyor her türlü.
Peki diyelimki gümrükte takıldı parayı nasıl ödeyeceğim? Ailemden gizli aldım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı