Amazon'un iade edilen ürünü satması

Yahu müşteri odaklı deyip Amazon'u pohpohladınız bu zamana kadar. Arkadaşım kusurlu ürünü olan kulaklığını amazona geri gönderdi. Adamlar depoda ürünü kaybetti 45 gün sonra bulundu. Özür olarak da 10 TL hediye çeki verildi. Bir diğer arkadaşım 6 bin TL'ye monitör aldı, monitör kavisli olduğundan ötürü ortadan panel atma yaptı, Amazon'a geri gönderdi ürün tamir edildi 3 aydır teslim edemediler. Körü körüne savunmayı kesin artık.

Yahu müşteri odaklı deyip Amazon'u pohpohladınız bu zamana kadar. Arkadaşım kusurlu ürünü olan kulaklığını amazona geri gönderdi. Adamlar depoda ürünü kaybetti 45 gün sonra bulundu. Özür olarak da 10 TL hediye çeki verildi. Bir diğer arkadaşım 6 bin TL'ye monitör aldı, monitör kavisli olduğundan ötürü ortadan panel atma yaptı, Amazon'a geri gönderdi ürün tamir edildi 3 aydır teslim edemediler. Körü körüne savunmayı kesin artık.
Teslim etmeyen amazon'mu kargo şirketimi

Kötü bir deneyim olmuş konu sahibi arkadaş için. Deneyiminizi müşteri hizmetlerine yazın. İade etmek istemediğinizi tekrar bekleyecek vaktinizin olmadığını yazın. Fotoğraf varsa elinizde onu da iletin ilk aldığınız günden. Büyük ihtimal size hedi çeki verirler. Yaşadığınız kötü deneyimi geri almaz ama en azından teselli olur belki sizin için.

Her ürünü koşulsuz, şartsız iade alan bir firmaya nasıl böyle bir saçma ve mantıksız bir sitemde bulunabilirsiniz diye sormak isterim ama daha önemli bir sorum var, aldıkları iade ürünleri çöpe atıp ya da insanlara bedava mı verecekler ? :D Biraz mantıklı sitemlerde bulunun lütfen, Türkiye'de müşteriyi en çok düşünen firmaya böyle saçma laflar da bulunmanız bence bencillikten öteye gidemez. Başka firmalara aldığınız klavyeyi iadeye gönderin bakalım kaç gün bekletecekler. Amazon, kendine ulaştıktan 2 gün sonra iadeyi koşulsuz şartsız tamamlıyor. Gaminggen + QP'den 3 adet klavye satın alımı gerçekleştirdim, QP'de 1.5 ay, Gaminggen 10 gün bekledim. GAminggen'de o kadar az beklememin sebebi ise 4-5 gün üstüste arayıp ısrarla mesaj atmamdan kaynaklı çünkü sitede 3 yıl garantili yazan ürünün asus tarafından 2 yıl olduğunu ispatlamamla, müşteriyi kandırarak ürün satıyor olmalarından korkmaları :)

Her ürünü koşulsuz, şartsız iade alan bir firmaya nasıl böyle bir saçma ve mantıksız bir sitemde bulunabilirsiniz diye sormak isterim ama daha önemli bir sorum var, aldıkları iade ürünleri çöpe atıp ya da insanlara bedava mı verecekler? :D biraz mantıklı sitemlerde bulunun lütfen, Türkiye'de müşteriyi en çok düşünen firmaya böyle saçma laflar da bulunmanız bence bencillikten öteye gidemez. Başka firmalara aldığınız klavyeyi iadeye gönderin bakalım kaç gün bekletecekler. Amazon, kendine ulaştıktan 2 gün sonra iadeyi koşulsuz şartsız tamamlıyor. Gaminggen + Qp'den 3 adet klavye satın alımı gerçekleştirdim, Qp'de 1.5 ay, gaminggen 10 gün bekledim. Gaminggen'de o kadar az beklememin sebebi ise 4-5 gün üst üste arayıp ısrarla mesaj atmamdan kaynaklı çünkü sitede 3 yıl garantili yazan ürünün ASUS tarafından 2 yıl olduğunu ispatlamamla, müşteriyi kandırarak ürün satıyor olmalarından korkmaları :)

Kullanılmış bir ürün kullanmak sizin mantığınıza sığıyor sanırım, yaşamış olduğum mağduriyeti paylaşmak nasıl bencillik olabiliyor?
Yazmis oldugum yanıtları okudunuz mu bilmiyorum ama "alici olarak bakiyor olmamdan dolayı konuya bu kadar katıyım iade edilen ürün herhalde çöpe atılmayacak Amazon'un kârı nasıl olacak" böylesine bir durum yaşıyorken kendimi satıcı tarafına koyup yorum yapmam nasıl bencillik olabiliyor?

Baska bir kullanicinin yaşamış oldugu tıraş makinesi durumu, piyasa fiyatı ücret ödeyip kullanılmış içinde killar bulunan tıraş makinesini kullanmak sizce ne kadar mantıklı?

Söylemiş olduğum şeylerin hangisi saçma?

Koşulsuz iadesinin olması nasıl korkunç bir seviyede olduğunu gayet güzel kanıtlıyor bu tavrınızı anlamış değilim.

Ambalajı açılmış ürünleri kabul etmeyen firmalardan ürün almak daha mantıklı sıfır ürün kullanmış oluyorsunuz ve bu iade politikasına sahip olmaları kullanılmış ürün satın almanin önüne geçiyor asıl mantıklı olan bu ama sizin mantik algınıza nasıl ifade eder bilemiyorum lakin yaşamış oldugum durumu paylasmamdan dolayi bu kadar acımasız ve sert yargılamanizi anlamadım.

Kötü bir deneyim olmuş konu sahibi arkadaş için. Deneyiminizi müşteri hizmetlerine yazın. İade etmek istemediğinizi tekrar bekleyecek vaktinizin olmadığını yazın. Fotoğraf varsa elinizde onu da iletin ilk aldığınız günden. Büyük ihtimal size hedi çeki verirler. Yaşadığınız kötü deneyimi geri almaz ama en azından teselli olur belki sizin için.

Maalesef öyle oldu, ürün pislik icinde değildi iade eden kullanici daha iyi temizlemis olsaydı kullanilmis olduğunu bile anlamayabilirdim urunde bir problem yok zaten sadece bu durumun yasanmasi can sıkıcı. Dediğim gibi bu satış ve iade politikasına sahip olan yerden tekrar bir şey satin almayi düşünmüyorum kullanılmış ürün satılmasının önüne geçmiyor ve bu hediye cekini boylesine urunler icin kullanmayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Market ürünleri de satılıyor paketli ya da kedi, köpek mamaları. Hediye çeki verirlerse bu şekilde harcayabilirsiniz. Umarım başınıza bir daha gelmez bu tarz bi olay. İyi forumlar.

Kullanılmış bir ürün kullanmak sizin mantığınıza sığıyor sanırım, yaşamış olduğum mağduriyeti paylaşmak nasıl bencillik olabiliyor?
Yazmis oldugum yanıtları okudunuz mu bilmiyorum ama "alici olarak bakiyor olmamdan dolayı konuya bu kadar katıyım iade edilen ürün herhalde çöpe atılmayacak Amazon'un kârı nasıl olacak" böylesine bir durum yaşıyorken kendimi satıcı tarafına koyup yorum yapmam nasıl bencillik olabiliyor?

Baska bir kullanicinin yaşamış oldugu tıraş makinesi durumu, piyasa fiyatı ücret ödeyip kullanılmış içinde killar bulunan tıraş makinesini kullanmak sizce ne kadar mantıklı?

Söylemiş olduğum şeylerin hangisi saçma?

Koşulsuz iadesinin olması nasıl korkunç bir seviyede olduğunu gayet güzel kanıtlıyor bu tavrınızı anlamış değilim.

Ambalajı açılmış ürünleri kabul etmeyen firmalardan ürün almak daha mantıklı sıfır ürün kullanmış oluyorsunuz ve bu iade politikasına sahip olmaları kullanılmış ürün satın almanin önüne geçiyor asıl mantıklı olan bu ama sizin mantik algınıza nasıl ifade eder bilemiyorum lakin yaşamış oldugum durumu paylasmamdan dolayi bu kadar acımasız ve sert yargılamanizi anlamadım.

Maalesef öyle oldu, ürün pislik icinde değildi iade eden kullanici daha iyi temizlemis olsaydı kullanilmis olduğunu bile anlamayabilirdim urunde bir problem yok zaten sadece bu durumun yasanmasi can sıkıcı. Dediğim gibi bu satış ve iade politikasına sahip olan yerden tekrar bir şey satin almayi düşünmüyorum kullanılmış ürün satılmasının önüne geçmiyor ve bu hediye cekini boylesine urunler icin kullanmayı düşünmüyorum.
Bende size diyorum ki, örneğin klavyeyi aldınız ve beğenmediniz, sırf bu yüzden iade hakkınızı kullanmayacak mıydınız ? Bu kadar etik bir insan mısınız, eğer öyleyseniz önünüzde şapka çıkarmaya hazırım "bayım" :) Diyelim ki benim ve diğerleri gibi alçak bir insansınız, sizin iade ettiğiniz ürünü bana satmayıp, ilk defa açılmış ürünü sahibindene koyup mu satacaktı ya da hayrına rastgele gönderim mi yapacaktı ben size bunu soruyorum. Bencil olduğunuz kısım buradaki cevapta saklı, istediğiniz kadar mağdur edebiyatı yapın, ülkende bu denli kaliteli satış yapan bir firma varken suç atılmasını doğru bulmuyorum.

Bende size diyorum ki, örneğin klavyeyi aldınız ve beğenmediniz, sırf bu yüzden iade hakkınızı kullanmayacak mıydınız ? Bu kadar etik bir insan mısınız, eğer öyleyseniz önünüzde şapka çıkarmaya hazırım "bayım" :) Diyelim ki benim ve diğerleri gibi alçak bir insansınız, sizin iade ettiğiniz ürünü bana satmayıp, ilk defa açılmış ürünü sahibindene koyup mu satacaktı ya da hayrına rastgele gönderim mi yapacaktı ben size bunu soruyorum. Bencil olduğunuz kısım buradaki cevapta saklı, istediğiniz kadar mağdur edebiyatı yapın, ülkende bu denli kaliteli satış yapan bir firma varken suç atılmasını doğru bulmuyorum.
Bu tür ürünleri denenmiş olduktan sonra iade edilmesini doğru bulmuyorum söylediğiniz gibi denenmek icin almak aslında etik değil.Fikrimce tekstil urunleri disindaki ürünlerin iadesi olmamasi gerekiyor bu dusuncem hem sıfır urun almayı sağlıyor hem satıcının yararına zaten iadeyle alakali bir yasa cıktı.
Fotoğraf makinesi olmayan düğün fotoğrafçıları varmış ne kadar kötü değil mi?
Ben size oyle bir yakistirma ima etmedim hocam mağduriyetimi aktarmaya çalışıyorum neden boyle izah ediyorsunuz.
Mağdur edebiyatı yapmıyorum davranışınız kırıcı.
Kalite algılarımız farklı kullanıcı olarak "sifir"bir urunun kutusunu acmak isterim.
Belki diyeceksiniz ki satin alinan tekstil ürünleri hic kullanilmamis mi?
Evet kullanılmış olabilirler ama sonuçta hijyen açısından temizliği sağlanıyor ve sıfır ürün adi altına girebiliyor.
Böyle bir durum yasadim ve bu konu hakkinda konusmak bilmedigim bir durum varsa bilgi almaya çalıştım buna da hakkim var sizin memnun olduğunuz yerden ben memnun olmadıysam boyle bir sey yasanabilir fikir ayrılığı olabilir neden boyle yaklaşıyorsunuz anlamiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı