Çözüldü Ambalajı teslimattan 2 ay sonra açılan laptopta sorun çıkarsa iade edilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Snowfox047

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Amazon'dan 2-3 hafta önce bir laptop aldım. Şu anda KKTC'de kalıyorum ve bilgisayarı benim adıma Türkiye'deki bir akrabam teslim aldı ama kendisi bu tür mevzulardan pek anlamadığı için pek test edemedi. Ben 1-2 ay içinde Türkiye'ye geri döneceğim ama o zaman haliyle iade süresi dolmuş olacak. Sorum şu: Eğer olur da bilgisayarda bir sorun çıkarsa Amazon bunu iade alır mı?

Servise de yollayabilirim ama onunla uğraşmak istemiyorum, eğer mümkünse iade etmeyi ya da değiştirmeyi tercih ederim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Amazon'dan 2-3 hafta önce bir laptop aldım. Şu anda KKTC'de kalıyorum ve bilgisayarı benim adıma Türkiye'deki bir akrabam teslim aldı ama kendisi bu tür mevzulardan pek anlamadığı için pek test edemedi. Ben 1-2 ay içinde Türkiye'ye geri döneceğim ama o zaman haliyle iade süresi dolmuş olacak. Sorum şu: Eğer olur da bilgisayarda bir sorun çıkarsa Amazon bunu iade alır mı?

Servise de yollayabilirim ama onunla uğraşmak istemiyorum, eğer mümkünse iade etmeyi ya da değiştirmeyi tercih ederim. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıp 3 ay sonra sadece beğenmediğim için kulaklık iade ettim Amazon'a. Amazon bu konuda çok yardımcı oluyor ama en doğru bilgiyi müşteri hizmetlerinden edinebilirsin.

Artı -1 Eksi
Siz bir satıcısınız 2-3 ay geçtikten sonra biri gelip kardeşim bu ürün bozuk dese koşulsuz alır mısınız? Servis yolu gözükür bir problem olursa, umarım sorunsuz kullanırsınız.

Artı -1 Eksi
Siz bir satıcısınız 2-3 ay geçtikten sonra biri gelip kardeşim bu ürün bozuk dese koşulsuz alır mısınız? Servis yolu gözükür bir problem olursa, umarım sorunsuz kullanırsınız.
Amazon'sanız evet. Amazon bunu takmıyor. Tabi satıcı da Amazon'sa.

Artı -2 Eksi
Kullanıp 3 ay sonra sadece beğenmediğim için kulaklık iade ettim Amazon'a. Amazon bu konuda çok yardımcı oluyor ama en doğru bilgiyi müşteri hizmetlerinden edinebilirsin.
Ben de o konuda Amazon'a güvendiğim için oradan aldım zaten biraz, teşekkür ederim cevap için (satıcı da Amazon'du). Yine de müşteri hizmetlerine de sormam mantıklı olacak sanırım evet.

Teşekkürler, umarım. Amazon iade/değişim mevzusunda biraz daha anlayışlı bir firma gibi geldiğinden dolayı onlara güvendim biraz dediğim gibi. Servise yollamak istemememin nedeni de Lenovo'nun Türkiye servisinin sorunlu olduğunun söylenmesi. Tabii ileride bir sorun çıkarsa illaki oraya gidecek ama daha alır almaz servisle uğraşmak istemiyorum pek.
Ürün ayıplı ise 6 ay içinde iade edebilirsiniz.

Teşekkür ederim, bunu öğrendiğim iyi oldu. Ben yasal olarak 14 gün diye biliyordum ama tüketici mevzuatında ayıplı malın süresi 6 ay diye geçiyormuş gerçekten.

Amazon'un müşteri memnuniyet politikasını bilemiyorum ama kanunen hakkınızdan bahsedeyim, ilk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplar ilk gün var kabul edilir ve tüketici seçimlik haklarını kullanabilir.

İlgili hakkınız: 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun, madde 10.

Link: Madde 8-10

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı