AMD 5 2600X İçin İdeal Sıcaklık Nedir ?

Elrindir

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcimin stock soğutucu ile iyi performans alabilmesi için iyi bir termal macun olarak CM MasterGel Maker termal macunu aldım. Ancak sıcaklık aynı minimum 50 yük altında 90, AIDA64 uygulaması stres testinde ise 103 derecelere çıkıyor sizce normal mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcimin stock soğutucu ile iyi performans alabilmesi için iyi bir termal macun olarak CM MasterGel Maker termal macunu aldım. Ancak sıcaklık aynı minimum 50 yük altında 90, AIDA64 uygulaması stres testinde ise 103 derecelere çıkıyor sizce normal mi ?
Stok yetmiyor gerçekten bu işlemciye. Stok fan ile Aida64 uygulamasında 102 dereceye çıkmıştı benim işlemcim de(ryzenmaster-hwinfo'da kontrol ediyorum).

Aynı sorunu X4 950 ile yaşadım bir sürü konu açtım, herkes termal macun yenilememi, kasanın hava akışının nasıl olduğunu söylediler. Bu işin kesinlikle parça sorunu olduğunu bil ve garantiye yolla. Kesinlikle bununla alakalıdır ki eğer soğutucu montajını tam yaptıysan ve soğutucu ayaklarının işlemcinin üzerine tam oturduğundan eminsen.. Bol şans. Kafana takmaya gerek yok..

Termal macunu bu sefer güzelce silip küçük bir parça sürdüm ve tamamiyle stok soğutucuyu oturttum 2. denememden hemen sonra değerler ciddi oranda stabil kalmaya başladı . Boşta 45 oyun içi yük altında 87 kasa camını aralayınca ise 70 te kalıyor .Ancak Henüz Aida testi yapmadım canım sıkılır diye diğer tüm bileşenlerim çok normal ısılarda çalışyor memnunum . Ancak şuan biraz endişelendim nasıl bozuk işlemci yani ?!!! Bozuk mu sizce ? İşlemcim tam performans veriyor. Ayrıca Cooler Master ML240L RGB almayı düşünyorum bölece soğutmayı iyice sağlarım sizce mantıklı mı ?

Aynı işlemciyi kullanıyorum, Stock fanla stress test denemedim ama sıcaklıklar hemen hemen dediğiniz gibiydi. Oyunda 85 C'leri falan görüyordum. Dayanamadım kasa(NZXT S340 Elite) + sıvı soğutma (NZXT Kraken X52) aldım.
Şuan masaüstünde ortalama 45C, oyunda ise pompa performans fanlar silent modda iken max 58 C falan gördüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı