AMD 7600 boşta 45-50 derece oluyor

w00zy16

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemim 240mm sıvı soğutma olmasına rağmen boşta 45-50 derece arasında kalıyor. Bu normal midir?
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Ekran kartı: ASUS 7800 XT
Anakart: ASUS Prime B650-M
RAM: Corsair 32 GB DDR5 6000 MHz EXPO
Sıvı soğutucu: Thermalright Frozen Prism 240mm Beyaz
Ayrıca Qfan ayarlarımda BIOS'tan Turbo olarak seçili.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-02 144211.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-02 144211.png
    61,8 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba, sistemim 240mm sıvı soğutma olmasına rağmen boşta 45-50 derece arasında kalıyor. Bu normal midir?
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Ekran kartı: ASUS 7800 XT.
Anakart: ASUS Prime B650-M
RAM: Corsair 32 GB DDR5 6000 MHz EXPO.
Sıvı soğutucu: Thermalright frozen Prism 240mm beyaz.
Ayrıca qfan ayarlarımda BIOS'tan Turbo olarak seçili.

Hocam bildiğim kadarıyla o değerler normal yanlışım varsa düzeltirsiniz.

Yani şu an mesela ekran kartı da boş da 45-50 geziniyor. Biraz pimpirikli birisiyim ilk açtığımda mesela işlemci 32-38 arası geziniyordu aynı şekilde ekran kartı da öyle anlayamadım.

Hocam yani sistem boşta olsa bile çalışıyor sonuçta yan dert edilecek değerler değil.

Yani şuan mesela ekran kartı da boş da 45-50 geziniyor.Biraz pimpirikli birisiyim ilk açtığımda mesela işlemci 32-38 arası geziniyordu aynı şekilde ekran kartı da öyle anlayamadım.

Bilgisayarı ilk açtığın anlarda sıcaklıkların o seviyede olması normal çünkü daha yeni yeni işlem yapmaya başlıyor. Bilgisayar ne kadar işlem yaparsa işlemci de o kadar çok ısınmaya başlar. Ondan ötürü başlarda 32 derece olması sonrasında bu seviyelere gelmesi normal. Oyun oynarken 80 dereceyi aşıyorsa sıvı soğutmanıza rağmen o zaman bir sorun vardır diyebiliriz. Onun dışında boşta bu dereceler normal.

Hocam yani sistem boşta olsa bile çalışıyor sonuçta yan dert edilecek değerler değil.
Biraz kafaya taktım sanırım detaylı oyun testinden sonra bakalım nolacak teşekkür ederim.
Bilgisayarı ilk açtığın anlarda sıcaklıkların o seviyede olması normal çünkü daha yeni yeni işlem yapmaya başlıyor. Bilgisayar ne kadar işlem yaparsa işlemci de o kadar çok ısınmaya başlar. Ondan ötürü başlarda 32 derece olması sonrasında bu seviyelere gelmesi normal. Oyun oynarken 80 dereceyi aşıyorsa sıvı soğutmanıza rağmen o zaman bir sorun vardır diyebiliriz. Onun dışında boşta bu dereceler normal.
Birazdan call of duty , last of us gibi oyunları deniyeceğim inşallah dediğiniz gibi olur sıvı soğutmayla bile 80 göreceğini düşünmüyorum ama bakalım

Hocam merhaba bende GG12 sistemi aldım fakat oyunlarda karttan hafif cızırtı sesi ve anlık küçük takılmalar olabiliyor sen böyle bir sorunla karşılaştın mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı