AMD AM5 güçlendirme kiti soğutmada başarılı mı?

Haaland7

Femtopat
Bu ürünün 2-3 derece civarı ekstra soğutma katkısı yaptığı doğru mu? Ayrıca macun taşması sorunu için çok iyiymiş diyorlar. Bu durumda iyi bir AM5 sistemi olan birisinin bu ürünü alması mantıklı oluyor galiba doğru mu?

Örnek ürün:

Bu ürünün 2-3 derece civarı ekstra soğutma katkısı yaptığı doğru mu? Ayrıca macun taşması sorunu için çok iyiymiş diyorlar. Bu durumda iyi bir AM5 sistemi olan birisinin bu ürünü alması mantıklı oluyor galiba doğru mu?

Örnek ürün:
0
Bu ürün 500 tl iken soğucum ile birlikte almıştım ve psikolojik olarak insanı iyi hissettiriyor. :) İşlemcini üzerine cuk diye oturuyor ve macun taşmasını önlüyor.

Termal macun taşması dışında gram faydası olmayan bir ürün.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250409-200610.png
    Screenshot_20250409-200610.png
    207,5 KB · Görüntüleme: 220
Bunların Intel işlemcilerde soğutmaya faydası var diye biliyorum sanırsam IHS'leri düz olmadığından ve soğutucunun IHS'e tam oturmamasından dolayı. AM5'de fark yaşayan bir kişiyi görmedim.
Evet intelde faydası var yaklaşık 10 derece daha soğuk çalışıyor i9 gibi bir işlemciniz varsa.

Örnek ürün:

Bu kit ilk olarak İntel işlemciler ile meşhur oldu, eski serilere dayanıyor ortaya çıkışı ve sebebi de hem PCB'nin ince olması hem de IHS'nin ince olmasından dolayı mevcut işlemci soket kilidi olan LGA'nın ortaya baskı yapması sonucu işlemci içeri doğru bükülüyordu ve bundan dolayı da sıcaklık sorunları ve bükülmeden kaynaklı işlemci hasarları baş gösteriyordu bu sebeple çözüm olarak çerçeve kullanımı yaygınlaştı, AM5 işlemcilerinde aynı kiti kullanmasının sebebi de aynı soket yapısına ve kilit sistemini kullanmasından dolayı lakin AM5 işlemciler hem İntel işlemcilere göre daha kalın bir PCB'ye ve daha kalın bir IHS'ye sahip, bugüne kadar İntel'in yaşamış olduğu bu sorunlar henüz AMD için ortaya pek çıkmadı, varsa bile çok nadirdir ancak bu çerçeveyi kullanıyorum ve mevcut LGA kilit sistemine göre fark var mı, minimum düzeyde bir fark söz konusu, maksimum 3 derece oynar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı