Çözüm AMD B350 Sistemde Samsung 970 EVO Düşük Hız

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VNexustR

Decapat
Dün Samsung 970 Evo 250 GB M2 SSD aldım ve şuan takılı. Temiz format kurdum. Windows 10 Pro x64 kendi Windows'un sitesinden indirdim ve orijinal key'im mevcut olduğundan tüm güncellemeleri yaptım. BIOS güncellemesi vb hepsi yapılı. Tüm sürücüler her şey yüklü ve M2 SSD sürücüsü de en son sürümde. %50 az performans alıyorum. Kullandığım sistemi altta belirteceğim.

• MSI AMD B350M PRO-VDH AM4 Ryzen/Athlon DDR4 USB3 m.2 Micro ATX Anakart
  • Amd Athlon X4 950 3.5GHz 2MB Cache AM4 İşlemci
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2666MHz Ram HX426C16FB2/8
  • MSI GT1030
  • Samsung 970 EVO 250 GB M2 SSD
JDnXMn.jpg
LD120V.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Dün Samsung 970 Evo 250 GB M.2 SSD aldım ve şu an takılı. Temiz format kurdum. Windows 10 Pro x64 kendi Windows'un sitesinden indirdim ve orijinal key'im mevcut olduğundan tüm güncellemeleri yaptım. BIOS güncellemesi vb. hepsi yapılı. Tüm sürücüler her şey yüklü ve M.2 SSD sürücüsü de en son sürümde. %50 az performans alıyorum. Kullandığım sistemi altta belirteceğim.

- MSI AMD B350M PRO-VDH AM4 Ryzen/Athlon DDR4 USB3 m.2 Micro ATX Anakart
- Amd Athlon X4 950 3.5GHz 2MB Cache AM4 İşlemci
- Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2666MHz Ram HX426C16FB2/8
- MSI GT1030
- Samsung 970 EVO 250 GB M.2 SSD

M.2 slotu anakart üreticisinin sitesinde belirttiğine göre x4 hızında çalışıyor. Fakat sadece Ryzen işlemci takılı ise x4 hızında çalışıyor. Athlon ve A serisi APU işlemci kullanıldığı zaman x2 hızında çalıştığı söylenmiş. Yani işlemci tarafından hat kısıtlaması mevcut. Yapılabilecek tek şey, Ryzen işlemci kullanmak maalesef.

Son düzenleme:
M.2 slotu anakart üreticisinin sitesinde belirttiğine göre x4 hızında çalışıyor. Fakat sadece Ryzen işlemci takılı ise x4 hızında çalışıyor. Athlon ve A serisi APU işlemci kullanıldığı zaman x2 hızında çalıştığı söylenmiş. Yani işlemci tarafından hat kısıtlaması mevcut. Yapılabilecek tek şey, Ryzen işlemci kullanmak maalesef.

BIOS ayarından bunu x2'yi x4 yapabileceği söyleniyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı